Asztalitenisz: Németh János, és a Zakar, Varga duó nyerte a kopogós ob-t

Vágólapra másolva!
2019.01.05. 21:08
Egyesben Németh János, párosban pedig a Zakar Kristóf, Varga Csaba duó nyerte meg a kopogós pingpong országos bajnokságot, amelyet szombaton rendeztek meg a budapesti High Life Sportban.

A szervezők tájékoztatása szerint Németh a döntőben nagyon szoros csatában, szetthátrányból fordítva győzött 2–1-re a 2012-es paralimpia asztalitenisz-bajnoka, a tavalyi para-világbajnokság ezüstérmese, Pálos Péter ellen. A két finalista jogot szerzett a vb-indulásra, ezt a viadalt január 26–27-én rendezik a londoni Alexandra Palace-ban, amely a darts-vb-nek is otthont adott.

Zakar és Varga már a decemberi, ugyancsak Budapesten rendezett Európa-bajnokságról kijutott a vb-re – előbbi aranyérmesként, utóbbi elődöntősként –, így ők most egyesben nem is indultak. Párosban ugyanakkor favoritnak számítottak, s ennek megfelelően meneteltek a döntőig, ahol 2–0-ra verték Németh János és Lass Mariann kettősét.

Az „Egyforma ütők – egyforma esélyek” mottójú ob különlegességét az adta, hogy az asztaliteniszben mára megszokott szoft ütőborítások helyett szivacs nélküli, úgynevezett kopogós ütőkkel bonyolították le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik