Asztalitenisz: Majoros is kikapott, egyesben elfogytunk

Vágólapra másolva!
2020.02.20. 19:12
null
Majoros Bencének kevés volt a jó kezdés (Fotó: Tumbász Hédi)
A férfi egyes főtáblájának első fordulójában asztalhoz álló Majoros Bence ugyan jól kezdett Panajotisz Jonisz ellen, ám 2:0-s vezetés után a görög magára talált, és fordított, így a női egyes után már a férfiaknál sincs versenyben magyar a budapesti world tour versenyen.

 

A budapesti world tour verseny főtáblás küzdelmeinek első napján Majoros Bence volt az utolsó magyar érintett, válogatottunk első számú embere a 16 közé jutásért a görögök rutinos játékosával, Panajotisz Jonisszal találkozott. A már 40 éves, védőstílusban játszó görög sok nagy csatát tudhat maga mögött, jelenleg a 48. a világranglistán (fénykorában, 2014 novemberében a 18. volt), szóval nem várt egyszerű feladat a világranglista-70. Majorosra. A védők ellen általában igazi türelemjátékra van szükség, minden egyes pontért alaposan meg kell dolgozni, s nem volt ez másként most sem. Az első két játszmát szoros csatában bár, de Majoros hozta, ám Jonisz ezt követően megérezte a 22 éves magyar játékát, s átvette az irányítást. Az ötödik játszmában, 2:2-nél még volt némi halovány remény arra, hogy sikerül megállítani a görögöt, de miután az a szett is elment, érezhető volt, hogy ennek vereség lesz a vége.

A főtábla tehát ugyanúgy folytatódott, ahogy a magyar szempontból nem túl sikeres selejtező befejeződött: kevés hazai sikerélménnyel. A szépségtapaszt az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős jelenti, amely péntek délelőtt 11.10-kor a négy közé jutásért az indiai Achanta, Gnanasekaran duóval már az éremért játszik.

WORLD TOUR, BOK-CSARNOK
FÉRFI EGYES, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Jonisz (görög)–Majoros Bence 4:2 (–8, –10, 2, 6, 12, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik