Asztalitenisz: kijelölték a vb-n résztvevő magyar játékosokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.06. 08:51
Eldőlt, hogy kik indulnak a hazai rendezésű asztalitenisz-világbajnokságon. A szövetségi kapitányok kihirdették a válogatott keretet, a vb sajtócsapatának egyben össze is foglalták azt, hogy milyen eredményekkel lennének elégedettek. 

Bátorfi Zoltán, a nők szövetségi kapitánya elmondta: az sikernek számítana, ha egyéniben Pergel Szandra és Madarász Dóra a legjobb 32 közé kerülne. Bátorfi Zoltán, a nők szövetségi kapitánya elmondta: az sikernek számítana, ha egyéniben Pergel Szandra és Madarász Dóra a legjobb 32 közé kerülne.

„Póta Georgina esetében más a helyzet, ő a legjobb 32 között lesz kiemelve, bízzunk benne, hogy minél tovább jut. Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie és Fehér Orsolya számára tapasztalatszerzés a legfőbb cél ezen a vb-n, remélhetőleg lesz közöttük majd főtáblás is” – nyilatkozta Bátorfi, aki hangsúlyozta, a párosok között a Póta Georgina, Matilda Ekholm duó remélhetőleg a 8 között kiemelt lesz.

„Ez még a jövő zenéje, majd a katari World Touron dől el. A Pergel, Madarász párosnak a nyolcaddöntő – ahogy két éve is – remek eredmény lenne” – reménykedett a kapitány.

Aranyosi Péter, a férfiak szövetségi kapitánya a két évvel ezelőtti eredménnyel elégedett lenne.

„Akkor két kört ment Lakatos Tamás a főtáblán. A fiatalok esetében a cél az, hogy ne kapjanak ki gyengébbtől és szorongassák meg a náluk magasabban jegyzett játékosokat” – összegzett Aranyosi Péter.

A Szudi, Pergel vegyes páros a világranglistán a 17. helyen áll, de remélhetőleg a vb-ig még elérőbb lép, és így a 16 között emelik ki. Bátorfi Zoltán a nyolcaddöntőbe jutással már elégedett lenne, és persze ne feledkezzünk meg a másik két vegyes párosunkról sem.

Természetesen a sorsolástól sok minden függhet, így a vb kezdetéig még a szerencse is közrejátszhat a mieink szereplésében.

Az április 21. és 28. között Budapesten rendezendő asztalitenisz-világbajnokságon induló magyar játékosok:
Női egyéni:
Póta Georgina, Pergel Szandra, Madarász Dóra, Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie, Fehér Orsolya
Női páros:
Póta Georgina, Matilda Ekholm; Pergel Szandra, Madarász Dóra; Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz
Vegyespáros:
Szudi Ádám, Pergel Szandra; Ecseki Nándor, Madarász Dóra; Majoros Bence, Bálint Bernadett
Férfi egyéni:
Majoros Bence, Lakatos Tamás, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, András Csaba, Juhász Patrik
Férfi páros:
Ecseki Nándor, Szudi Ádám; Majoros Bence, Lakatos Tamás; Juhász Patrik, András Csaba

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik