Asztalitenisz: kihirdették a csapat-vb-re utazók névsorát

Vágólapra másolva!
2010.03.10. 15:49
A legutóbbi, 2008-as Kínában rendezett asztalitenisz csapat-világbajnokságon női válogatottunk legjobb európai együttesként óriási bravúrral az 5. helyen végzett. Idén reálisan nézve az 5–12. helyezés megszerzése fogalmazódhat meg fő célkitűzésként.

A két évvel ezelőtti együttes alapemberei (Tóth Krisztina, Póta Georgina és Lovas Petra) mellett Téglás Péter, a válogatott edzője ebben az évben Pergel Szandrának szavazott bizalmat. Pergel a tavalyi TOP 12 bajnokság megnyerése mellett a múlt héten befejeződött felnőtt országos bajnokságon női egyesben második helyen végzett.

Két éve 18. helyével férfiválogatottunk biztosította az első osztályban való bennmaradást. A moszkvai vb-n is az első osztályban maradásért küzd majd Harczi Zsolt együttese (ehhez legalább a 13–18. hely valamelyikét kell megszerezni), amely a Jakab János, Pázsy Ferenc, Nagy Krisztián, Kosiba Dániel összetételben utazik el az orosz fővárosba. A válogatott vezetője az utóbbi időszak sérüléseire tekintettel Zombori Dávid személyében tartalékot is jelölt.

Jakab János, Pázsy Ferenc és Zombori Dávid részese volt a két évvel ezelőtti Kínában zajló vb történéseinek, Nagy Krisztián és Kosiba Dániel viszont pályafutása első csapat-világbajnokságán öltheti magára a nemzeti mezt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik