Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány már az újrakezdésre készülhet (Fotó: Koncz György)

A magyar szövetség (MOATSZ) hétfői hírlevelében Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány elmondta, hétfőn (ma) már volt tesztelés, és vasárnap délelőtt, közvetlenül az edzések tervezett kezdése előtt lesz még egy.

„Ha mindenkinek negatív lesz az eredménye, akkor elkezdjük" – számolt be a tervekről a szakember hozzátéve, természetesen betartják az Országos Sportegészségügyi Intézet által kiadott nyilatkozatban foglaltakat. – Az asztalok két oldalán és az asztalok között elég messze lesznek egymástól a játékosok. A közösen használt labdák jelenthetnek veszélyt ebben a vírushelyzetben, ezért megpróbálom mindennap fertőtleníteni a labdákat, és persze tisztán tartjuk a termet."

A MOATSZ közleménye kiemelte, a koronavírus-járvány miatt az asztaliteniszezők többsége az utóbbi hetekben legfeljebb az otthonában, egyéni edzésprogramot követve készült, és a vidékre hazautazó kerettagok – Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, illetve Fehér Orsolya – egyelőre nem kapcsolódnak be a közös munkába.

„Nagyon kis csoporttal kezdünk, négyen-öten leszünk egy edzésen. A kiemelt játékosainknak mindig igyekszünk férfi edzőpartnert biztosítani, most viszont ez szóba sem jöhet. A karanténba belefáradva már mindenki nagyon szeretne edzeni, ezért nagy lesz a lendület, ebben biztos vagyok" – folytatta az olimpiai kvótás együttes szakvezetője, aki számít egy holtpontra is.

„Nem tudni, mikor lesz a csapat következő versenye, így a motiváció fenntartását is meg kell oldanunk" – tette hozzá Bátorfi Zoltán, aki szerint ugyanakkor a mostani edzések lehetőséget adnak új technikai elemek tanulására, amire normál körülmények között a telített versenynaptár miatt nem lenne idő.