Asztalitenisz: jó magyar helyek a befagyasztott világranglistán

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2020.04.16. 11:01
null
Továbbra is Póta Georgina a legelőkelőbb helyen jegyzett magyar játékos az ITTF világranglistáján (Fotó: Földi Imre)
A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség (ITTF) a korábbi bejelentésének megfelelően közzétette az idei negyedik világranglistáját, amit azonmód be is fagyasztott, azaz amíg nem indulnak újra a nemzetközi versenyek, ez a rangsor marad életben.

 

Az ITTF már korábban bejelentette, hogy az áprilisi közepén megjelenő rangsorát a nemzetközi események újraindulásáig befagyasztja, így különösen érdekes, hogy magyar szempontból miként alakult a lista. Nos, jó hír, hogy a mieink nagyjából tartják azt a pozíciót, amit az elmúlt hónapokban kiharcoltak, azaz továbbra is az anyai örömök elé néző – várhatóan június elején születik meg első gyermeke – Póta Georgina a legelőkelőbb helyen jegyzett magyar játékos.

„Ha minden a terveim szerint alakul, novemberben versenyezhetek újra – mondta Póta. – Nem leszek könnyű helyzetben, mert a kihagyás miatt sok pontot veszítek, miközben a többiek jelen állás szerint már a szeptemberi egyéni Európa-bajnokságon és csapat-világbajnokságon is javíthatnak a pozíciójukon.”

Ami a válogatottakat illeti, a nőknél hárman (Póta mellett Madarász Dóra és Pergel Szandra) vannak a top 100-ban, a férfiaknál pedig Majoros Bencére igaz ugyanez. Ha pedig már Tokióra is figyelünk, jó hír, hogy a vegyes párosok olimpiai rangsorában a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettős őrzi a 14. helyét, ami azt jelenti, hogy változatlanul kvótát érő pozícióban van.

AZ ITTF ÁPRILISI VILÁGRANGLISTÁJA
Férfiak.
1. Fan Csen-tung (kínai), 2. Hszü Hszin (kínai), 3. Ma Lung (kínai), 4. Harimoto (japán), 5. Lin Kao-jüan (kínai), …59. Majoros Bence, …116. Szudi Ádám, …134. Ecseki Nándor, …164. Lakatos Tamás
Nők.
1. Csen Meng (kínai), 2. Ito (japán), 3. Szun Jing-sa (kínai), 4. Liu Si-ven (kínai), 5. Vang Man-jü (kínai), …53. Póta Georgina, …66. Madarász Dóra, …76. Pergel Szandra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik