Asztalitenisz: hibátlan magyar mérleg kedd este az Eb-n

SZŰCS MIKLÓS (Alicante)SZŰCS MIKLÓS (Alicante)
Vágólapra másolva!
2018.09.18. 19:53
A selejtezőben szereplő mind a négy férfi játékosunk megnyerte a második fordulós meccsét, így Majoros Bencének, Ecseki Nándornak, Szudi Ádámnak és Lakatos Tamásnak is megmaradt az esélye a továbbjutásra.

Mind a négy férfi játékosunk asztalhoz állt az alicantei egyéni Eb nyitó napjának esti programjában. A selejtező csoportkör második fordulóját Majoros Bence és Ecseki Nándor várhatta nyugodtabban, hiszen délelőtt mindketten győzelemmel kezdtek, míg Szudi Ádám nagy csatában, Lakatos Tamás pedig simán kikapott.

Este kezdésnek Majoros és Szudi állt asztalhoz, előbbi finn, utóbbi pedig azeri ellenféllel. Mindketten jóval esélyesebbnek számítottak, amit a játékukkal alá is támasztottak, ketten együtt összesen három játszmát vesztettek, igaz, mindhármat Majoros.

„A finn Naumit a tavalyi csapat Európa-bajnokságon három szettben legyőztem, és bíztam abban, hogy most sem tud meglepni, de a pára miatt sokszor nem úgy jött a labda, ahogy reálisan kellett volna, s ez elég zavaró volt” – mondta Majoros Bence, aki két meccs után még veretlen, azaz kifejezetten jó pozícióból várja a szerdai folytatást.

Az első találkozó után még kicsit komorabb Szudi is mosolygósabb lett estére, miután az azeri Ibrahim Ansarival szemben négy szettben nyert, így megmaradt a reménye arra, hogy szerdán kiharcolja a főtáblára jutást.

„Örülök, hogy megvan az első győzelmem, és ezzel életben tartottam a továbbjutási esélyeimet, hiszen ha úgy alakul, még a második helyről is van sansz a főtáblára” – jegyezte meg Szudi Ádám az edzőmeccsnek is gyenge találkozó után.

A következő etapban Ecseki Nándor és Lakatos Tamás állt asztalhoz. Majoroshoz hasonlóan Ecseki számára is az volt a tét, hogy veretlenül zárja az első napot, amihez németországi csapattársán, a szlovák Alexander Valuchon kellett túljutnia. Az eddigi találkozásaik alkalmával inkább Ecseki felé billent a mérleg nyelve, s nem volt ez másként most sem, öt játszma kellett a magyar játékos sikeréhez. Lakatos Tamás viszont sokkal nehezebb helyzetben volt, mivel valós tudásától messze elmaradva vesztette el az első összecsapását, és csak néhány órája volt arra, hogy megpróbálja összekapni magát.

„Ígérem, most jobb lesz!” – szólt ki a nézőtérre, mielőtt odaállt volt a skót Colin Dalgleish ellen, s a jelek szerint komolyan beszélt: sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtva négy szettben győzött.

A mieink szerdán a harmadik fordulóval folytatják, Majoros és Ecseki tehát veretlenül, Szudi és Lakatos pedig egy-egy győzelemmel és vereséggel áll a csoportjában.

 

EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ALICANTE
Férfiak. Egyes. Selejtező
14. csoport:
Majoros Bence–Naumi (finn) 4:3 (11, 8, –4, –4, 11, –6, 6)
16. csoport: Szudi Ádám–Ansari (azeri) 4:0 (5, 1, 7, 7)
20. csoport: Ecseki Nándor–Valuch (szlovák) 4:1 (–12, 7, 6, 5, 4)
23. csoport: Lakatos Tamás–Dalgleish (skót) 4:0 (9, 7, 7, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik