Asztalitenisz: felemás rajt az egyéni Európa-bajnokságon

SZŰCS MIKLÓS (Alicante)SZŰCS MIKLÓS (Alicante)
Vágólapra másolva!
2018.09.18. 14:24
A férfi és női egyes selejtezőkkel megkezdődött az alicantei egyéni Eb. A nőknél mind a három magyar a főtáblára került, a férfiaknál viszont Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Lakatos Tamás is a selejtezőből indult.

Jól kezdődött a mieink számára a verseny, hiszen Majoros Bence a kétszeres Európa-bajnok görög Kalinikosz Kreangával kezdett. Utóbbiról tudni kell, hogy már bőven túl van a csúcson, de 46 évesen is remekül mozog az asztalnál, a keze pedig még a régi, azaz Majorosnak minden egyes pontért alaposan meg kellett dolgoznia.

„Még mindig remekül játszik, sok olyan labdát elért, amit mások talán már hagytak volna, s érezhető volt, hogy kiváló a technikája, nagyon tisztán ütött. A mérkőzés előtt egy kicsit izgultam, elvégre mégiscsak Kreanga állt a másik oldalon, de így utólag azt mondom, jó volt ilyen meccsel elkezdeni az Európa-bajnokságot” – mondta a magyar férfijátékosok közül a legelőkelőbbnek számító 46. helyen rangsorolt Majoros, miután hat játszmában legyőzte a görögöt. Ennél sokkal könnyebben vette az első akadályt Ecseki Nándor, túlzás nélkül kijelenthető, hogy a bolgár Deniszlav Kodjabasev nem volt vele egy súlycsoportban.

Viszont két vereséget is kénytelenek voltunk elkönyvelni az első fordulóban: Lakatos Tamás valós tudása alatt játszva simán kikapott a walesi Callum Evanstől, Szudi Ádám pedig egy végletekig kiélezett partit bukott el Vildan Gagyijevvel szemben. Ez utóbbi összecsapáson az orosz 2:0-ra elhúzott, Szudi 3:2-re fordított, a hatodik játszmában pedig 9:2-es hátrányból kapaszkodott vissza, ám Gagyijev 10:9-nél már könyörtelen volt. A döntés az ötödik szettre maradt, de a lendületbe jött Gagyijevet ott már nem lehetett megállítani.

A selejtezők este a csoportkör második fordulójával folytatódnak, s négy férfijátékosunk természetesen akkor is asztalhoz áll majd.

ASZTALITENISZ, EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ALICANTE
Férfiak. Egyes. Selejtező. 14. csoport: Majoros Bence–Kreanga (görög) 4:2 (9, 10, 8, –8, –11, 6)
16. csoport: Gagyijev (orosz)–Szudi Ádám 4:3 (5, 4, –3, –8, –9, 9, 7)
20. csoport: Ecseki Nándor–Kodjabasev (bolgár) 4:0 (5, 9, 5, 4)
23. csoport: Evans (walesi)–Lakatos Tamás 4:0 (8, 7, 10, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik