Asztalitenisz Eb: női csapatunk az 5. helyért játszhat

Vágólapra másolva!
2017.09.16. 13:17
null
Női csapatunk az 5. helyért játszhat (Fotó: Földi D. Attila)
A pénteken elvesztett negyeddöntő után női válogatottunkra újabb nehéz feladat várt, a két honosított kínaival felálló portugálokkal az 5–8. helyért játszott a csapat. A Póta, Madarász, Pergel hármas remekelt, 3:1-re győzött így este Ausztria ellen az 5. helyért játszhat.

 

Az európai női élmezőnyben alig találni olyan válogatottat, amelyben ne lenne honosított kínai – a magyar csapat természetesen az üdítő kivételek közé tartozik –, így aztán nem meglepő, hogy az 5–8. helyért lejátszott meccsen is ilyen együttes jött szembe.

A portugáloknál ráadásul két kínai is van, szóval nem meglepő, hogy Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány nem változtatott, ezúttal is a Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra hármasnak szavazott bizalmat. Madarász kezdett a világranglistán nála 15 hellyel előrébb rangsorolt (100. kontra 85.) Shao Jieni elleni, s igencsak szélsőséges meccset produkált: 0:1 után 2:1 lett, majd 2:2 lett úgy, hogy minden szett rendkívül kiélezett volt, az ötödikben is fej fej mellett haladtak, a végét azonban Shao Jiani bírta jobban, így a portugálokhoz került az előny.

A Póta Georgina–Yu Fu találkozó igazi csemegének ígérkezett. Egyrészt, mert a világranglista-31. Póta mindössze nyolc hellyel előzi meg Yu Fut, másrészt mert a tavaly őszi budapesti egyéni Európa-bajnokságon éppen a portugál-kínai győzte le a magyar éljátékost a nyolcaddöntőben, megfosztva ezzel az éremálmaitól – szóval volt miért revansot venni.

Ez a párharc az előzőnél is nagyon hullámvasutazást hozott, az első és a harmadik játszmát a portugál, a másodikat és a negyediket a magyar nyerte meg, mégpedig nagyon simán. A mindent eldöntő ötödik pedig maga volt a horror, 10:9-nél és 14:13-nál Yu Funak, 11:10-nél, 12:11, 13:12-nél és 15:14-nél pedig Pótának volt meccslabdája, s végül ez utóbbit értékesítette, így kiegyenlített.

Egy fokkal könnyebb párharcnak ígérkezett Pergel Szandra és Leila Oliveira összecsapása, s nem is kellett csalódni: a budaörsiek válogatottja akár három szettben is elintézhette volna az ellenfél egyetlen született portugálját, de azzal sincs baj, hogy négy lett belőle. 2:1-es magyar vezetésnél ismét Póta következett, aki még pénteken, az oroszok elleni negyeddöntő után elismerte, nem játszott igazán jól.

Nos, ha ő mondja, bizonyára így volt, de hogy szombatra teljesen megváltozott, az nem lehet kérdés, második egyéni mérkőzését is behúzta, ezúttal viszont már három szett is elég volt neki.

„Yu Fu ellen nehezebb, Shao Jieni stílusa sokkal jobban fekszik nekem, lehetett játszani, voltak labdamenetek” – mondta Póta a találkozót követően.

„Nagyon szép győzelem volt a két kínaival felálló portugálok ellen – értékelt Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány. – Madarász Dóri nagyon jól játszott, csak hajszállal kapott ki az első meccsen, Póta Gina is remek teljesítményt nyújtott, Pergel Szandi pedig azt hozta, amit vártunk tőle.”

„Az ötödik helyért játszunk, biztos, hogy pontszerző helyen végzünk, azaz teljesítettük azt, amiért jöttünk. Este, az osztrákok elleni meccsen Nagyváradi Mercédesz és Ambrus Krisztina is játéklehetőséget kap majd.”

Női válogatottunk 19 órakor játssza utolsó találkozóját az Eb-n, az 5. helyért Ausztria lesz az ellenfél.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG
Nők. 1. osztály, az 5–8. helyért

Magyarország–Portugália 3:1

Madarász Dóra–Shao Jieni 2:3 (–9, 9, 6, –9, –9), Póta Georgina–Yu Fu 3:2 (–4, 3, –6, 6, 14), Pergel Szandra–Oliveira 3:1 (3, 7, –9, 9), Póta–Shao Jieni 3:0 (9, 8, 8)
Ausztria–Lengyelország 3:1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik