Asztalitenisz Eb: nem sikerült az éremszerzés

SZŰCS MIKLÓS (LUXEMBOURG)SZŰCS MIKLÓS (LUXEMBOURG)
Vágólapra másolva!
2017.09.15. 14:19
null
Pótáék a negyeddöntőben kikaptak az oroszoktól (Fotó: Nemzeti Sport, archív)
Női válogatottunk 3:1-re kikapott az oroszoktól a luxemburgi csapat Európa-bajnokság negyeddöntőjében, így lecsúszott a titkon remélt éremről, míg a másodosztályban játszó férfiak az olaszok legyőzésével a divízió elődöntőjébe jutottak.

 

Van az úgy, hogy az ember kíván valamit, aztán kiderül, mégsem kellett volna. Éppen így járt női válogatottunk is a luxemburgi csapat Európa-bajnokság negyeddöntőjében: Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány és a csapat tagjai egyhangúan abban bíztak, hogy a sorsolásnál az oroszokat kapják a negyeddöntőben, majd miután így történt, kikaptak tőlük.

Van ilyen.

Pedig nem indult rosszul a meccs, Madarász Dóra szekszárdi csapattársával, Polina Mihajlovával kezdett, az első szettet viszonylag simán hozta a másodikban pedig 10:7-nél három szettlabdája is volt. Ha legalább az egyiket beüti… De nincs ha, Polina kiegyenlített, majd Madarász újabb esélyt szórt el, amikor a harmadik játszmát 6:0-s vezetésről elbukta. Az orosz védőjátékos – aki amúgy előszeretettel veszi át az irányítást – remekelt, Madarász egyre idegesebb lett, így az orosz válogatotthoz került az előny. Másodjára Póta Georgina következett, a kevéssé ismert Olga Vorobjeva ellen, aki ugyan nagyon megnehezítette a világranglistán 32. helyen álló magyar dolgát, az ötszettes csatát végül a minden rutinját bedobó Póta nyerte meg. Pergel Szandra is biztatóan rajtolt, az első játszmában 8:4-re vezetett Jana Noskovával szemben, de hát ez egy ilyen meccs volt: az előny még nem jelentett semmire garanciát, az ellenfél valahogy mindig a legjobb pillanatban kapta el a fonalat. Pergel négyszettes meccsen vesztett, s miután Póta sem bírt a bombaformában játszó Mihajlovával, 3:1-es vereség lett a negyeddöntő vége.

„Ha az első meccset sikerül megnyernie Madarásznak, egészen másként alakult volna minden – mondta Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány. – Jó esélye volt, hogy legyőzze Mihajlovát, aki aztán nagyon belelendült, és Póta ellen már tökéletesen játszott. Vorobjeváról kevesebb információnk volt, ám ő is nagyon jó napot fogott ki, alaposan megnehezítette Gina dolgát, Pergel pedig többnyire csak kapaszkodott Noskova után. Az oroszokkal szerettünk volna játszani, de tudtuk, hogy nagyon nehéz találkozó vár ránk, s ami csütörtökön a svédek ellen inkább nekünk sikerült, az most az ellenfélnek.”

„Semmiképpen nem szeretném arra fogni a vereséget, hogy a héten beteg voltam, nem ezen múlt – tette hozzá Póta Georgina. Sajnos nem játszottam jól, de igyekeztem, minden pontért megküzdöttem. Az látszott, hogy Vorobjeva felkészült belőlem, de azért ellene sikerült nyernem, Mihajlova viszont nagyon érzi a játékomat, őt csak ritkán tudom legyőzni, most sem ment.”

Női válogatottunk az 5–8. helyért folytatja, szombat délelőtt a román–portugál mérkőzés vesztesével játszik majd.

A másodosztályban szereplő férfiak – akik ugyancsak megkapták a kívánt ellenfelet – rendkívül gyorsan elintézték az olaszokat, a Szudi Ádám, Lakatos Tamás, Majoros Bence hármasnak alig egy óra kellett a 3:0-s győzelemhez.

„Bíztam benne, hogy nyerünk, ennél azonban szorosabb összecsapásra számítottam, ám az olaszok második számú játékosa, Niagol Stoyanov nem játszott, így könnyebb dolgunk volt” – összegzett Aranyosi Péter szövetségi kapitány. Férficsapatunk ezzel a másodosztály elődöntőjébe jutott – ami az Eb összesítésében a 17–20. helyet jelenti –, ma este hétkor a honosított kínaival felálló török együttes lesz az ellenfele.

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, LUXEMBURG
Nők. 1. osztály. Negyeddöntő:
Oroszország–Magyarország 3:1

Mihajlova–Madarász Dóra 3:2 (–8, 11, 10, –13, 9), Vorobjeva–Póta Georgina 2:3 (8, –6, –11, 12, –6), Noskova–Pergel Szandra 3:1 (10, –9, 7, 6), Mihajlova–Póta 3:1 (6, –9, 6, 7)

Férfiak. 2. osztály. Negyeddöntő:
Magyarország–Olaszország 3:0

Szudi Ádám–Mutti 3:1 (6, –10, 9, 7), Lakatos Tamás–Bobocica 3:2 (7, –7, –4, 9, 7), Majoros Bence–Rech Daldosso 3:0 (4, 8, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik