Asztalitenisz Eb: csak Póta marad hírmondónak

SZŰCS MIKLÓS (Alicante)SZŰCS MIKLÓS (Alicante)
Vágólapra másolva!
2018.09.21. 18:07
Miként párosban, úgy egyéniben is csak Póta Georgina örülhetett győzelemnek a mieink közül az alicantei Eb péntek délutáni programjában. Női egyesben két magyar állt asztalhoz: Pergel Szandra vereséget szenvedett, Póta Georgina viszont győzött, így ő szombaton már a nyolcaddöntőben szerepel.

Miután péntek délelőtt a négy asztalhoz álló párosunk közül csak a Póta Georgina, Matilda Ekholm magyar, svéd kettős jutott tovább, s így szombaton már az éremért játszik, délután a női egyesre fókuszáltunk, hiszen előbb Pergel Szandra, majd Póta Georgina lépett asztalhoz, a tét mindkettejük számára a 16 közé jutás volt.négy asztalhoz álló párosunk közül csak a Póta Georgina, Matilda Ekholm magyar, svéd kettős jutott tovább, s így szombaton már az éremért játszik, délután a női egyesre fókuszáltunk, hiszen előbb Pergel Szandra, majd Póta Georgina lépett asztalhoz, a tét mindkettejük számára a 16 közé jutás volt.

Az európai ranglistán 24. helyen álló Pergel Szandra a nála nyolc hellyel előrébb rangsorolt német Nina Mittelhammal találkozott, s ez a különbség sajnos mérkőzés közben is érződött. Pergel több mindennel próbálkozott, ám a németnek mindenre volt válasza, s összességében simán, négy szettben kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe.

Póta Georginának papíron valamivel könnyebb dolga volt, hiszen míg a magyar klasszis a 8., a spanyol Maria Xiao a 20. a kontinentális rangsorban, ami némi támpontot ad az esélyeket illetően, mégsem azt jelenti, hogy félvállról lehet venni egy ilyen összecsapást, pláne, ha a túloldalon egy hazai versenyző áll. Az első játszma is ezt igazolta, hiszen Xiao viszonylag sima sikerét hozta, de aztán Póta rátalált a megfelelő játékra és attól kezdve nem lehetett kérdés, hogy ő jut tovább.

„Egyben van minden, továbbra is jól megy a játék, s remélem, ez a folytatásban is így marad, még akkor is, ha egy Európa-bajnokságon egyik napról a másikra sok minden megváltozhat. Sokat segített, hogy a spanyol lány stílusa feküdt nekem, az első szett után ezzel már nem is volt gond, még a szorosra sikerült ötödikben sem, ott én voltam figyelmetlen, gyorsabban is lezárhattam volna a meccset” – értékelte a találkozót Póta.

Ami a folytatást illeti, szombaton magyar részről így már csak Póta Georgina lesz versenyben. A svéd Matilda Ekholmmal alkotott párosa délelőtt 10 órától a német Sabine Winter, Petrissa Solja duó ellen lép asztalhoz a négy közé jutásért, nem sokkal később, a női egyes nyolcaddöntőjében 11.45-től Póta ugyancsak Petrissa Soljával találkozik.

ASZTALITENISZ, EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ALICANTE
Nők
Egyes
A 16 közé jutásért
Póta Georgina–Xiao (spanyol) 4:1 (–6, 7, 6, 4, 12)
Mittelham (német)–Pergel Szandra 4:0 (7, 9, 4, 7)

Vegyes páros
Döntő

Ruwen Filus, Han Ying (Németország)–Stefan Fegerl, Sofia Polcanova (Ausztria) 3:2 (7, –9, 4, –9, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik