Asztalitenisz Eb: a németek és a románok is megvédték címüket

SZŰCS MIKLÓS (Puszan)SZŰCS MIKLÓS (Puszan)
Vágólapra másolva!
2019.09.08. 19:25
null
Az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott (balról): Hartbrich Leonie, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Póta Georgina, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány (Fotó: Szűcs Miklós)
A férfiaknál Németország, a nőknél pedig Románia sikerével zárult az asztalitenisz csapat Európa-bajnokság, amelynek végén női válogatottunk is átvehette jól megérdemelt bronzérmét.

Mintha az elmúlt két évet, úgy ahogy van, átaludta volna az európai asztalitenisz: ahogy 2017-ben Luxemburgban, úgy most, 2019-ben Nantes-ban is Németország nyerte a férfi, Románia pedig a női Európa-bajnoki címet. Ráadásul mindkét válogatott vita nélkül a mezőny fölé nőtt, a csoportban és az egyenes kieséses szakaszban lejátszott öt találkozót veretlenül, a németek 15:0-s a románok pedig 15:1-es mérkőzésaránnyal abszolválták.

A mieinknek a szombati elődöntőben ugyan nem sikerült, de a marosvásárhelyi Szőcs Bernadette-tel felálló román női csapat megmutatta, a két honosított kínait szerepeltető portugálok sem legyőzhetetlenek. Összességében azonban utóbbiak sem lehetnek elégedetlenek, elvégre – a mezőnyben egyedüliként – mindkét fináléban érdekeltek voltak, azaz így is történetük legeredményesebb kontinensbajnokságán vannak túl. Szerencsére mi sem panaszkodhatunk, elvégre a női csapat bronzérme az utóbbi nyolc év legjobb eredménye, mindent egybevéve pedig az Eb-k történetében tizenkettedik – 9 arany, 1 ezüst és immár 2 bronz az összesített mérleg – dobogós helye.

„Büszke vagyok a csapatra, jól játszottak a lányok, annyi korábbi peches szereplés után már nagyon megérdemelték ezt az érmet” – mondta az díjátadó után a két és fél éve szövetségi kapitányként dolgozó Bátorfi Zoltán, akinek nem mellesleg a csapat élén ez az első, világversenyen szerzett érme.

Csapatszelfi a bronzéremmel

3. place #europeanchampionship#hungarianteam #bronzemedal #tabletennis @hereisdori @leonie.hartbrich @pszandi88 @joolaglobal @joolausa @joolatischtennis

104 Likes, 2 Comments - Pota Georgina (@ginus13) on Instagram: "3. place #europeanchampionship #hungarianteam #bronzemedal #tabletennis @hereisdori..."



ASZTALITENISZ CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, NANTES
FÉRFIAK
ELŐDÖNTŐ
Németország–Franciaország 3:0
Portugália–Svédország 3:2
DÖNTŐ

Németország–Portugália 3:0
Európa-bajnok:
Németország (Timo Boll, Benedikt Duda, Ruwen Filus, Patrick Franziska, Dimitrij Ovtcharov), 2. Portugália, 3. Franciaország és Svédország. A magyar válogatott (Ecseki Nándor, Lakatos Tamás, Majoros Bence, Szudi Ádám. Szövetségi kapitány: Aranyosi Péter) nem jutott tovább a csoportjából

NŐK
DÖNTŐ

Románia–Portugália 3:0
Európa-bajnok:
Románia (Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Daniela Monteiro-Dodean, Elizabeta Samara, Szőcs Bernadette), 2. Portugália, 3. Magyarország (Hartbirch Leonie, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Póta Georgina. Szövetségi kapitány: Bátorfi Zoltán) és Lengyelország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik