A kiegyenlített első szettben 8:8-ig fej fej mellett haladtak a felek, majd magyar szempontból 8:10 lett, de az oroszok mindkét játszmalabdájukat elpuskázták. Tíz-tíz után aztán Pergelék jutottak szettlabdához, s ők már nem hibáztak, így övék lett a nyitó felvonás. A folytatás is álomszerűen alakult, a rivális 4:0 után szerezte első pontját, s a magyar előny kitartott a játszma végéig. A harmadik szettben az oroszok fejben már feladták a csatát, s ezt kihasználva Szudiék szorgalmasan gyűjtögették a pontokat, majd 10:5 után a harmadik meccslabdájukat kihasználva ünnepelhettek. 

A másik ágról az ötödik helyen kiemelt kínai Hszü Hszin és Liu Si-ven került a vegyes páros fináléjába, amelyet szombaton 13.20 órától rendeznek.„Nem is terveztük, hogy három szettben nyerünk, ez nekem is meglepetés volt, szorosabb meccsre számítottam – mondta Pergel Szandra.De tényleg jól játszottunk, pontosan betartottuk a taktikát és ezért sikerült nyernünk.”

Szudi Ádám hozzátette, mindenképpen az volt a siker záloga, hogy a taktika szerint játszottak, és fegyelmezettek voltak. Úgy véli, a kulcspontja az volt a meccsnek, amikor az első szettben 10:8-as hátrányból fordítva nyertek, utána már meggyőzően jobbak voltak. 

Bátorfi Zoltán, a nők szövetségi kapitánya egyébként az ebédjegyek kiosztásakor megígérte a játékosoknak, ha nyernek, akkor a vacsora mellé desszert is jár. Hogy ki mit szeretne enni, kiderül a videónkból.

ASZTALITENISZ WORLD TOUR, BUDAPEST
Vegyes páros, elődöntő
Szudi Ádám, Pergel Szandra–Alekszandr Sibajev, Polina Mihajlova (orosz) 3:0 (10, 7, 4)