Asztalitenisz: buborékban rendezhetik meg a női BL-t

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.10.15. 18:31
null
A budaörsi asztaliteniszezők jelenlegi csarnoka (Fotó: Dömötör Csaba)
A hagyományoktól eltérően egyetlen torna formájában, Linzben, úgynevezett buborékban bonyolíthatják le a női asztalitenisz Bajnokok Ligáját, amelyben az SH-ITB Budaörsi SC is érdekelt – írja az MTI.

 

Szvitán Krisztina, a magyar klub szakosztályvezetője az MTI-nek csütörtökön elmondta: az egyelőre csak körvonalazódó tervek szerint december 1. és 8. között lenne a viadal 4x4 együttes részvételével.

A Budaörsnek eredetileg játszania kellett volna egy párharcot a csoportkörbe jutásért októberben, de az a koronavírus-járvány miatt biztosan elmarad.

A szakosztály számára a játékosok motivációs szintjének megtartása, a női csapat megszakítás nélküli 18. nemzetközi kupaszereplése, a támogatók és szponzorok képviselete, valamint a lehetséges szponzorok megnyerése miatt is kiemelten fontos, hogy valamilyen formában megrendezzék a BL-t – írja az MTI a budaörsiek csütörtöki közleményére hivatkozva.

Az egyesülettel kapcsolatos hír, hogy a Budaörsre tervezett asztalitenisz-csarnok tervezése elindult. A létesítmény nemzetközi edzőtáboroknak és mérkőzéseknek is otthont adhat majd.

A Budaörs erre az idényre szerződtette a kétszeres Európa-bajnok Póta Georginát, aki 12 év után játszott újra magyar csapatbajnoki mérkőzést.

A klub a közleményben kiemelte: a mostani idénytől a Magyar Asztalitenisz-szövetség engedélyezi a játékosoknak, hogy egy idényben az első számú, fő bajnokságuk mellett más ország csapatbajnoki sorozataiban is részt vegyenek, és ezzel a lehetőséggel Póta mellett Fazekas Mária, Surján Szabina és Dari Helga is él.

Ezzel együtt mind a négyen a Budaörsi Sport Clubot tekintik fő csapatuknak, és a nemzetközi kupában kizárólag budaörsi színekben szerepelnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik