A hétfői fináléban az Erdért SE volt a favorit csapat ellenfele, és bár Ambrus Krisztina legyőzte Pergel Szandrát, összességében magabiztos budaörsi siker született. Az utolsó meccsen Pergel 3:0-ra verte meg Imre Leilát, így 11 év után győzelemmel búcsúzott csapatától. A válogatott játékos a következő szezonban már a francia Quimper gárdáját erősíti majd.

A Budaörs 2011, 2013 és 2015 után története negyedik csapatbajnoki címét ünnepelheti. A bronzérmet a Kecskemét szerezte meg.

A magyar szövetség lezárta a koronavírus-helyzet miatt korábban csak felfüggesztett csapatbajnoki idényt, az egyetlen kivételt az élvonal négyes fináléja jelentette. Az elmúlt években az alapszakasz-győztesek a negyedik helyezettekkel, míg a másodikak a harmadikokkal csaptak össze az elődöntőben, a félbeszakadt bajnokság sajátos helyzete miatt azonban ezúttal sorsolással döntöttek a párosításról. A viadal összdíjazása hárommilió forint, a győztesek 750 ezerrel gazdagodnak.

A férfiaknál Pécs-Celldömölk aranycsatát rendeznek a zárt kapus fináléban.

ASZTALITENISZ
NŐI EXTRALIGA, DÖNTŐ   
SH-ITB Budaörs 2i SC–Budapesti Erdért SE 4:1

Pergel Szandra, Fazekas Mária–Varga Tímea, Imre Leila 3:0 (6, 6, 6)
Surján Szabina–Imre Leila 3:0 (10, 9, 7)
Pergel Szandra–Ambrus Krisztina 1:3 (6, -5, -7, -5)
Lovas Petra–Varga Tímea 3:0 (4, 5, 8)
Pergel Szandra–Imre Leila 3:0 (5, 10, 9)

BRONZMÉRKŐZÉS
Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér–Statisztika PSC I. 4:2

KÉSŐBB
FÉRFIAK:

Pécsi TE PEAC Kalo-Méh I.–Celldömölki VSE Swietelsky Jufa Hotels I. 15.00

BRONZMÉRKŐZÉS
HED-LAND Sportcsarnok SE Mezőberény–Szerva ASE Szécsény I. 15.00
    
A MOATSZ 2015 óta rendezi meg a mai formájában a négyes döntőt, amelyben a férfi és női Extraliga alapszakaszának első négy helyezettje küzd meg a bajnoki címért és a dobogós helyekért.