Amikor minden leállt, mi rákapcsoltunk!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.18. 17:56
Címkék
Amikor minden leállt, mi rákapcsoltunk! A MOL nemcsak Magyarország legnagyobb vállalataként, de még inkább az ország legnagyobb munkáltatójaként érezte át a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzetben saját felelősségét, és - ahogy az általunk támogatott sportolóktól napról napra látjuk - akkor adtunk bele mindent, amikor a legnagyobb szükség volt rá. (x)

 

Először saját dolgozóink és ezzel egyidőben ügyfeleink és vásárlóink biztonsága érdekében hoztunk döntéseket, plexifalak kerültek a töltőállomásokra, kötelezővé tettük a maszk viselését, a Fresh Cornerben pedig kizárólag előre csomagolt árukkal várjuk vásárlóinkat. Dolgozóink számára is megpróbáltuk elviselhetővé tenni a karantént, többek között olimpiai bajnokaink, Hosszú Katinka és Szilágyi Áron, valamint a MOL Fehérvár szakemberei által összeállított edzéstervekkel ösztönöztük mintegy 35 ezer dolgozónkat az otthoni aktív testmozgásra.

Társadalmi szerepvállalásunk első aktivitása a MOL Csapaton futó #maradjotthon kampányunk volt, ahol a fent említett olimpiai bajnokokhoz a MOL Racing Team Európa-bajnoki ötödik pilótája, Herczig Norbert, vagy a MOL-Pick Szeged kézilabdázója, a januári Európa-bajnokság álomcsapatába is beválasztott Bánhidi Bence csatlakozott.

 

A MOL Egymásért (MOL Care) platform esetében nem üres szlogen a “Most a gondoskodás hajt”, hiszen a járványügyi vészhelyzet kihirdetése után nem sokkal a MOL egyik üzeme azonnal fertőtlenítőszer-gyártásra állt át, a MOL Hygi mellett több más kórházi és egészségyügyi szolgáltatást támogatunk, míg a MOL Limo az egészségügyi dolgozók számára tette ingyenessé a szolgáltatását.

Tovább mozgatjuk a MOL Csapatot

A sportvilág a karanténintézkedéseknek köszönhetően tetszhalott állapotba került, a sportesemények, tornák és bajnokságok teljes leállása semmittevésre kárhoztatta a MOL Csapat sztárjait. Csapataink közül a Szolnoki Olajbányász, illetve a MOL-Pick Szeged esetében már tudjuk, hogy a bajnokság törlése mellett döntöttek a vonatkozó szövetségek, és a magyar labdarúgó-válogatott sem küzdhetett meg az Európa-bajnoki szereplésért. Ugyanakkor a Magyar Kupa-címvédő MOL Fehérvár, valamint a dunaszerdahelyi FC DAC játékosai és vezetői reménykedhetnek benne, hogy - szigorúan zárt kapuk mögött - nyáron folytatódhatnak a küzdelmek.

 

A hazai és nemzetközi vívó- és úszószövetségek óvatosan mérlegelik a lehetőségeket, így olimpiai bajnokaink, Hosszú Katinka és Szilágyi Áron is tűkön ülve várja a fejleményeket, míg teniszklasszisaink, Fucsovics Márton és Babos Tímea még náluk is nehezebb helyzetben vannak. A két fent említett futballcsapat mellett talán a MOL Racing Team pilótája, Herczig Norbert lehet az, akit legközelebb versenyezni látunk, hiszen az Európa-bajnoki szezon a jelenlegi állás szerint július 12-én, Lettországban kezdetét veheti.

Addig is, amíg az élet visszaáll a normál ritmusába, igyekeztünk olyan aktivitásokkal elfoglalni a MOL Csapat sportolóit, amikkel nemcsak a szurkolóknak szerzünk kellemes perceket, hanem a rászorulóknak is segítünk. Ez a gondolat vezetett odáig, hogy elindult a MOL Fehérvárral közösen szervezett eFoci Gála, ahol a szerencsés szurkolók Vidi-játékosokkal focizhattak a népszerű konzoljátékban, a klub pedig minden szerzett gól után pénzt utal a Máltai Szeretetszolgálatnak. A kezdeményezés félidejénél csaknem 700 ezer forintnyi támogatást fociztak össze a fiúk. “Örülök, hogy saját eszközeimmel segíthetek a rászorulóknak” - mondta a veretlenül záró válogatott balhátvéd, Hangya Szilveszter saját játéknapja után.

Hamarosan kezdetét veszi a MOL Bajnokok Viadala nevű esemény is, amelyben a MOL Csapat színe-java vesz részt. Ahogy a #maradjotthon kampány esetében is, ezúttal is örömmel mondtak igent a felkérésre a csapat legnagyobb sztárjai is, így hamarosan a képernyőkön keresztül mindenki élőben követheti, ahogy a csapat sztárjai különböző játékokban összemérik erejüket.

 

A résztvevők listája a kortárs magyar sportélet arcképcsarnokaként is értelmezhető. Velünk játszik a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, a kétszeres győztes Szilágyi Áron, a páros világbajnok, Grand Slam-győztes Babos Tímea, a stabil top100-as teniszklasszis, Fucsovics Márton, a négyszeres magyar ralibajnok Herczig Norbert, a magyar bajnok és kupagyőztes kézilabdázó, Bánhidi Bence, a labdarúgó válogatott középpályása, Vida Máté, valamint a Zengő Motorsport atyja, Zengő Zoltán, és a csapat sztárja, Kismarty-Lechner Gábor, aki kis túlzással mindennel bajnok volt már, amit benzin hajt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik