Ajánló: megmaradhatnak a virtuális futóversenyek?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.20. 20:23
Címkék
Míg Zelcsényi Miklós szerint a hagyományos futóversenyek visszatérésekor töredékére esik majd a virtuális események iránt érdeklődők száma, Kocsis Árpád úgy látja, a megszokott rendezvények mellett is lehet jövőjük.

A koronavírus-járvány okozta kényszerű leállásban az élet szinte minden területén kényszermegoldásokhoz kellett nyúlni, hogy valamelyest pótolni lehessen az „igazit”, természetes, hogy a futók is feltalálták magukat. A legjelentősebb maratoniktól a legkisebb versenyekig virtuálissá vált a világ, a szervezők virtuális versenyeket hirdettek. A futók saját maguk választotta környezetben teljesíthették az adott viadal távját, a nevezési díjért pedig megkapták a valós futásokon is megszokott oklevelet, esetleg érmet.

Kíváncsiak voltunk, hogy a hazai szakma hogyan látja, mennyire lehet jövője a virtuális futásoknak, ezért a versenyszervezők közül két meghatározót kérdeztünk: Kocsis Árpád a Budapest Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója, míg Zelcsényi Miklós többek között az NN Ultrabalaton főszervezője.

Válaszaik a csupasport.hu oldalán olvashatók.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik