Ajánló: evezős olimpikonból fitneszoktató

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.20. 19:07
Magyar Imre az 1992-es barcelonai olimpián kormány nélküli kettesben indult, de az elmúlt kilenc évben salsát és fitneszt tanít Csíkszeredában, s egyre többen csatlakoznak online óráihoz.

Magyar Imre evezősként vett részt az 1992-es barcelonai olimpián, majd salsaoktatóként érkezett Csíkszeredába, azóta is ott él, és nemcsak táncot oktat, hanem edzéseket is tart. A koronavírus-járvány miatti korlátozások óta pedig egy egyre bővülő Facebook-csoporton keresztül éri el tanítványait.

„Egy kedves ismerősöm, akivel együtt vettünk részt salsarendezvényeken, meghívta egy csíkszeredai barátnőjét, aki aztán a salsaparti végén kitalálta, hogy ez Csíkszeredába is kell, és majd ő meg a barátja ezt megtanulják – kezdte Magyar Imre, aki evezősként, kormányos nélküli kettesben 16. helyen végzett a barcelonai olimpián, visszavonulását követően pedig a tánc mellett horgonyozott le. – Ami azonban nem volt ilyen egyszerű, ezért kerestek valakit, aki eljön ide három hónapra, és megtanítja őket. Én pedig jöttem, és ennek már kilenc éve.”

További részletek Magyar Imre edzésmódszereiről, csíkszeredai életről a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik