A téma a padlón hever

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.18. 06:00
Címkék
Idén először kerül megrendezésre egy olyan szakmai fórum, ahol a téma szó szerint a padlón hever: a fugamentes padlók, a modern élelmiszeripari megoldások, valamint az olasz dizájn padlók mellett fókuszba kerülnek az elmúlt években egyre nagyobb számban megvalósult sportlétesítményekhez kínált padlók.

 

Ennek oka, hogy az tapasztalható, hogy a hazai sportpályák nagy része messze elmarad a korszerű és biztonságos követelményektől. Akár iskolai, akár egyéb közösségi pályáról beszélünk, nagy részük még mindig beton és aszfaltborítású.

Ehelyett már léteznek olyan műszaki lehetőségek, sportpálya bevonati megoldások, amelyek 21. századi színvonalon elégítik ki a játékosok, a sportolók igényeit.

A meglévő sportpályák többségével nem csupán az a gond, hogy beton vagy aszfalt burkolatúak, de használati értéküket még inkább rontja az elöregedés, a pálya felületi vagy szerkezeti meghibásodása, amelyek nem csupán a játék és a sportolás minőségének ártanak, de rendkívül balesetveszélyesek is.

A Mapei Kft. által megrendezett decemberi rendezvényen bemutatásra kerülnek majd olyan megoldások, amelyek a sportpályáknak magas játékminőséget, kiemelkedő esztétikai jelleget és hosszú távon biztonságos sportolási lehetőséget nyújtanak a rajta sportolóknak.

Mindezek mellett nagyon fontos, hogy ezek a Mapei megoldások a fenntarthatóságot, a könnyű javíthatóságot és a tartós használatot garantáló, korszerű sportburkolati megoldások, melyek nem utolsó sorban azért is fontosak a döntéshozók számára, mert egyaránt költséghatékony lehetőséget nyújtanak a meglévő pályák felújítására és az új pályák építésére.

 

A Mapei jelenleg több, a világ élvonalába tartozó sportburkolati, a sporthoz vagy a kikapcsolódás területeihez kötődő bevonati termékkel rendelkezik. Kiváló megoldást nyújtanak a Mapei termékek úgy a professzionális, mint az amatőr felhasználók számára, akár verseny-, akár tömegsportról, vagy iskolai testnevelésről van szó.

A cég megoldásai újépítésű vagy felújításra váró aszfalt vagy betonpályák esetén is egyszerűen és gyorsan kivitelezhető sportpadlókat biztosítanak, így csökkenteni lehet a kivitelezési munka idejét, így a megrendelőiknek rendkívüli megelégedést okozhatnak.

 

A FLOOREXPO szakmai fórumon nem csak megtekinteni lehet majd az itt említett anyagokat és találkozni megvalósult példákkal, de támogatást is lehet kapni a tervezéstől kezdve a kivitelezésen át egészen a jövőbeli karbantartási munkák szakszerű elvégzéséhez.

További információ, a nap teljes programja és a regisztráció elérhető a www.floorexpo.hu weboldalon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik