A férfi arcápoló termékek funkciója és alkalmazása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.11. 14:18
Címkék
Az erősebbik nemnek készült kozmetikumok arzenálja egészen a közelmúltig főleg a borotválkozás utáni termékekből állt a hazai piacon. Azonban napjainkban a férfi arcápoló termékek gazdag gyűjteménye lehetővé teszi a modern uraknak, hogy ugyanúgy odafigyelhessenek a megjelenésükre, akárcsak a hölgyek. (x)

 

Ez természetes is, mivel a sikeres emberek imázsát az ápolt kezek és a sima borotvált bőr jellemzi. Az egészséges arcbőr elérése azonban nem könnyű, mert a szennyezett levegő, a kimerítő napi rutin és az állandó stressz befolyásolja a külső megjelenést. A férfiaknál pedig nehezebb visszaállítani a bőr lágyságát és rugalmasságát. Ennek oka a bőr szerkezetének összetétele és néhány fiziológiai tulajdonsága. Ezért a férfi arcápoló termékek alapvetően különböznek a nőitől.

A kozmetikumok összetételének feltétlenül tartalmazniuk kell hidratáló, valamint bőrápoló komponenseket és antioxidánsokat is. Az ilyen arckrémek általában biológiailag aktív anyagokat nagy mennyiségben tartalmaznak, amelyek mélyen behatolnak a bőrbe. Tehát az uraknak speciális férfi arcápoló termékekre van szükségük. Ennek pedig a következő objektív okai vannak: a férfiak bőre vastagabb, a pH értéke pedig alacsonyabb, mint a hölgyeké; a hajszálerek száma nagyobb, aminek következtében a bőr vöröses vagy lilás árnyalatúvá válhat; az urak bőrében több kollagén van, tehát a ráncok előfordulása ritkább és az öregedési folyamatok is lassúbbak, mint a szebbik nem képviselőinél.

Továbbá, a sok verejték és faggyúmirigy jelenléte gyakran gyulladáshoz vezethet. Ami az öregedés mérséklését illeti, itt leginkább természetes alapú gyógynövények hatóanyagaival készített férfi arcápoló termékek szükségek, mivel a hölgyek és az urak öregedése különböző hormonoktól függ. A gyártóknak a kozmetikumok sokoldalúságáról és könnyű használatáról is gondoskodniuk kell, hiszen az urak a hölgyektől eltérően, nem engedhetik meg maguknak, hogy órákat töltsenek a testápolással.

A borotválkozás utáni férfi arcápoló termékeknek antiszeptikus és nyugtató tulajdonságokkal kell rendelkezniük, így elősegítve a regenerációt és hűsítve a bőrt. Nagyon népszerűek a mattító hatású férfi arcápoló termékek, amelyek segítenek eltávolítani az oly sokszor tapasztalható olajos fényt. Sajnos egyetlen krém vagy gél önmagában nem elegendő, mert még a legjobb férfi arcápoló termékek sem képesek egyszerre megoldani az összes problémát, vagyis hidratálni, tisztítani, eltávolítani a zsíros fényt és lassítani az öregedést. A bőrápolási rutinnak tehát átfogónak kell lennie, ami számos szükséges férfi arcápoló termék jelenlétét kívánja meg. Az anti aging hatóanyagairól ismert gyógynövények, algák ilyenkor hatékony bőrregenerálódást, fiatalosabb megjelenést eredményezhetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik