A Ferencváros nyerte meg a birkózók csapatbajnokságát

Vágólapra másolva!
2014.12.03. 19:31
null
Bácsi Péter birkózó csapatbajnok lett az FTC-vel<br />
Nagy érdeklődés mellett, remek hangulatban zajlott az NB I-es vegyes fogású csapatbajnokság döntőjének visszavágó köre az öreg Sportcsarnokban. Megismétlődtek a pesterzsébeti eredmények: a Ferencváros két, az ESMTK egy győzelmet aratott, így az FTC lett az első az erzsébetiek és a Vasas előtt.

Vérpezsdítő zene, izgalmas fényeffektusok és az egyre-másra érkező nézők látványa fogadta az érdeklődőket az öreg Sportcsarnokban, sok egykori, nagy csata színhelyén. Felhangzott a Himnusz. Fotósorozat és több videó került a nagy kivetítőre. Dr. Hegedüs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket és a megjelenteket, s kívánt az estére izgalmas, sportszerű küzdelmeket. A háttérben – díszkivilágításban – magasodott a csapatbajnokság hatalmas és elegáns vándorserlege.

A sors(olás) nem volt kegyes a nagy számú érdeklődőhöz, hiszen előrehozta a csattanót: elsőként állt szőnyegre a két fő esélyes gárda, a ferencvárosi és a pesterzsébeti.

A csúcs rangadó nagyon izgalmas volt. A csapatbajnokság jellegének megfelelően nem úgy, hogy az egyes összecsapások hoztak idegfeszítő küzdelmet. A nyolc meccsből ugyanis hat ért véget tussal vagy technikaitus-győzelemmel. Hanem a mérkőzések egymásutánja, a csapatmérkőzés alakulása már igencsak borzolta a kedélyeket.

A győzelmeket tekintve a Fradi vezetett, de az ESMTK egyenlített, kétszer is; 3–2 lett az erzsébetiek javára, akkor meg a zöldek egalizáltak. 4–3-ra vezetett az ESMTK, a Ferencváros viszont hozta a döntetlent – és „gólkülönbséggel" megszerezte a sorsdöntő győzelmet.

Két egyéni összecsapás emelkedett ki. Az egyiken, a 66 kg-ban a kis Losonczi Ottó produkált káprázatos második menetet, szűk két perc alatt fordítva meg az eredményt 0–2-ről 10–2-re, szinte extázisban birkózva a csapatért. A másik komoly teljesítményt Németh Iván produkálta. Az utolsó összecsapáson a fradista kiválóság profimód versenyezte le fiatal ellenfelét, végig az ő akarata érvényesült. Ráadásul az első menetben parterből megcsinálta a pörgetést, majd a második menetben a kimerültségbe hajszolt ellenfelet levitte, magabiztossá téve a győzelmét.

A meccs után az egész Fradi az ő nyakába ugorva ünnepelt a szőnyegen. Gyakorlatilag ugyanis már megvolt a bajnoki cím.

Hátra volt a Vasas két mérkőzése, de az már csak elméleti jelentőséggel bírt. Annál is inkább, mert a piros-kékek a 66 és a 85 kg-ban – kötöttfogásban (!) – még versenyzőt sem állítottak szőnyegre. Igaz, egyedül ők nem hívtak külföldi segítséget. Pedig ha van két ütőképes idegenlégiósuk, ki tudja, mi a végeredmény...

Örömmel állapíthatjuk meg, hogy a két döntő egyik kiemelkedő teljesítménye a bírókhoz fűződik. Segítették a támadóbirkózást, és a különböző kényes helyzeteket is egységesen, jól ítélték meg. Az természetes, hogy az edzők el-elhúzzák a szájukat egy-egy döntés miatt, de mindent elárul az az adat, hogy a második összecsapáson csak egyszer kértek challenge-et, míg az első körben kettőt, és abból is csak egy állta meg a helyét.

Az érmeket és a serlegeket dr. Hegedüs Csaba elnök és Gáspár Tamás igazgató adta át. A küzdőtéren és a teremben karneváli hangulatú ünneplés kezdődött. A ferencvárosi és a pesterzsébeti szurkolótábor köszöntőket skandált, a szőnyegen az ellenfelek pacsiztak egymással. Méltó zárókép volt. Élmény-csébé ért véget.

VEGYES FOGÁSÚ BIRKÓZÓ CSAPATBAJNOKSÁG
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

FTC–ESMTK 17–15 (4–4)

ESMTK–Vasas 20–12 (5–3)

FTC–Vasas 19–12 (5–3)

A 2014. évi vegyes fogású NB I-es csapatbajnokság dobogósai

1. Ferencvárosi TC 4 győzelem, 72–53
2. Erzsébeti SMTK 2 győzelem, 66–62
3. Vasas SC 0 győzelem, 51–74

A bajnokcsapat tagjai: Bácsi Péter, Farkas Gábor, Kovács Márk, Krasznai Máté, dr. Kun Renátó, Nagy Dávid, Németh Iván, Tóth Rafael, Török Zsolt, Újházi Péter; Andrij Kvjatkovszkij, Arszen Szaszaki Jamamoto, Vojtech Jakus. Vezetőedző: Sike András. Edző: Kiss Sándor, Kovács Levente, Széles József

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik