Szerdán együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Triatlon Szövetség az E.ON Hungária Zrt.-vel, a támogatás értelmében öt utánpótlás ranglista versenynek és az utánpótlás magyar bajnokságnak is névadó szponzora lesz a cég, emellett pedig két tehetséges fiatal, a tokiói aspiráns, pontszerző helyre is esélyes Bicsák Bence, valamint a junior világbajnok Lehmann Csongor felkészülését is segíti az energiacég.

„Megtiszteltetés, hogy nem az E.ON nem csupán a Magyar Triatlon Szövetség támogatásában látott lehetőséget, de kiemelten segíti két fiatal versenyzőnket is. Bízom benne, hogy ez a szerződés 2020-ban olyan lökést adhat a magyar triatlonsportnak, amely hatására még több fiatal dönt úgy, hogy ezt a sportágat választja” – mondta dr. Bátorfi Béla, a szövetség elnöke.

A tavalyi jokohamai világbajnoki futamon bronzérmes Bicsák Bence elmondta, büszke rá, hogy a cég támogatását élvezi, s reméli, hogy az elkövetkező esztendőkben a világ legjobb triatlonosa lehet majd, míg Lehmann Csongor hosszú távú célokat fogalmazott meg: ő a 2024-es párizsi olimpián szeretne érmet szerezni, amelyhez úgy érzi, minden feltétel biztosított a számára.