Torna: a Ferencváros és a Postás SE a csapatbajnok

Vágólapra másolva!
2017.12.01. 21:21
A férfiaknál a Ferencvárosi TC, a nőknél a Postás SE nyerte a tornászok csapatbajnokságát, amelynek második fordulóját pénteken rendezték Győrben.

A magyar szövetség beszámolója szerint a férfiak mezőnyében ezúttal a Budapesti Honvéd SE diadalmaskodott, az összesített eredmények alapján azonban az FTC-Ybl Tervező bizonyult a legjobbnak. Az ezüstérmet a BHSE, a bronzot a Győri AC szerezte meg.

A nőknél a Postás SE tavasszal a Dunaferr SE mögött végzett, most azonban megfordította a párharc állását, és öt századponttal jobbnak bizonyult a dunaújvárosi csapatnál. A budapesti klub 2009 után tudott ismét csb-t nyerni.

A dobogó alsó fokára a Békéscsaba állhatott.

A csapatbajnokság második fordulója egyben a mesterfokú bajnokság egyéni összetett versenye is volt, továbbá selejtező a szombati és vasárnapi szerenkénti finálékra.

A férfiaknál Kardos Botond lett az első egyéni összetettben, mögötte Vecsernyés Dávid, valamint Kállai Zoltán végzett. A nőknél – a még ifjúsági korosztályú – Schermann Bianka diadalmaskodott, megelőzve az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófiát, illetve Székely Zóját.

„Nem számítottam ilyen jó szereplésre, őszintén szólva meglepődtem a saját fizikumomon is, mert kedden érkeztem haza egy mexikói versenyről, és nagyon közel volt egymáshoz a két viadal” – nyilatkozta Kardos, aki főleg az időeltolódás miatt nem várt ilyen jó szereplést magától.

Elismerte, győzelme ellenére több szeren is „buta” hibákat követett el.

Schermann Bianka ezzel szemben örömét fejezte ki, mert egyik szeren sem volt nagyobb rontása, sőt több új elemet is be tudott mutatni.

„Külön örültem a korlátnak, hiszen beleraktam egy olyan elemet, amelyet a világon kevesen tudnak, emiatt is kaphattam magas pontszámot” – mondta.

A győri verseny szombaton a mesterfokú bajnokság szerenkénti döntőinek első napjával folytatódik 11 órakor.

Eredmények, országos csapatbajnokság
Férfiak

1. FTC-Ybl tervező (Boncsér Krisztián, Dudás Norbert, Schweigert Dávid, Selmeczi Bánk, Tomcsányi Benedek, edzők: Kerekes Zsombor, Nagy Zoltán) 454.700 pont
2. Budapesti Honvéd SE 448.100
3. Győri AC 440.700
Nők
1. Postás SE (Al-Salty Dália, Barbora Mokosova, Giczy Borglárka, Schermann Bianka, Szénás Anna, edző: Draskóczy Imre, Osztig Géza, Kelemen Márta, Pais Rita, Botyánszki Mariann) 388.550 pont
2. Dunaferr SE 388.500
3. TC Békéscsaba 374.800
Mesterfokú bajnokság, egyéni összetett
Férfiak

1. Kardos Botond (Győri AC) 78.300 pont
2. Vecsernyés Dávid (Budapesti Honvéd SE) 76.200
3. Kállai Botond (Budapesti Honvéd SE) 73.800
Nők
1. Schermann Bianka (MTK Budapest) 51.700 pont
2. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 51.550
3. Székely Zója (KSI) 49.150

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik