Tömegsport: 3900 nm-es sportcsarnok épül Gyálon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.10. 20:28
A jövő év végéig 3900 négyzetméteres sportcsarnok épül Gyálon, ahol a tervek szerint idővel sportkomplexummá bővülő létesítmény elsősorban a mindennapos testnevelést és a szabadidős sportolást segíti – tájékoztatta az MTI-t a város polgármestere.

Pápai Mihály arra emlékeztetett, hogy a város több szempontból is központi szerepet tölt be a térségben, ugyanakkor sport- és rendezvényinfrastruktúrája elmaradott volt, ezt pótolja most a fejlesztés. A beruházás költsége 1.8–2 milliárd forint, a 800 millió forintos állami támogatás mellé 1–1.2 milliárd forintot tesz hozzá a város.

„A tervek már elkészültek, a képviselőtestület hamarosan dönt a közbeszerzési eljárás elindításáról, majd a kivitelező kiválasztása után megkezdődhetnek a munkálatok, várhatóan 2017 első félévében" – fűzte hozzá Pápai Mihály.

A több mint 500 fő befogadására képes, sportesemények mellett egyéb, országos és nemzetközi rendezvények megtartására is alkalmas csarnokban állandó és mobil lelátó is lesz, az épületben hét sportolói öltöző, szauna, két-két bírói és két-két edzői öltöző, fitneszterem, edzőtermek és hozzájuk kapcsolódó szertárak kapnak helyet. A létesítmény egyebek mellett kézilabda, asztalitenisz, kispályás foci, kosárlabda, atlétika és egyéb sportágak számára is használható lesz, de az európai hírű gyáli mazsorett együttes bemutatói is otthonra találhatnak.

Az új sportcsarnok építése egy komplex fejlesztés része. A sportpálya területén már 2016-ban megkezdődtek a felújítások a műfüves futballpálya megépítésével. Ezt az élőfüves labdarúgópálya, a strandröplabda- és a kosárlabdapálya, majd a sportcsarnok megépítése követi. A polgármester kiemelte: májusban adják át a tanuszodát a városban.

A tervek között szerepel egy 22 szobás szálloda, egy étterem és egy főzőkonyha építése is, amihez magánbefektetőt keres az önkormányzat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik