A válogatott vasárnap a 9–12. helyért játszott, és először az oroszokkal szemben maradt alul 31–5-re, majd az ukránok bizonyultak jobbnak nála 29–12-vel.

A csapat nyíltabb csatákra kényszerítette esélyesebb ellenfeleit, mint tette azt szombaton, amikor csoportjában három vereséggel negyedik helyen zárt – a házigazda franciáktól 42–0-ra, a portugáloktól 47–0-ra, az olaszoktól 34–0-ra kapott ki –, és három célt is szerzett. Az oroszoknak Ágotai Ákos, az ukránoknak Sacaze Martin és Stiglmayer Márk vitt célt.

A viadal első helyezettje kijut a tokiói olimpiára, a második és a harmadik a világkvalifikációs tornán kap még egy esélyt a részvétel kiharcolására.

A magyar válogatott júniusban hat győzelemmel, veretlenül nyerte meg a belgrádi rendezésű harmadosztályú Európa-bajnokságot, és szerzett részvételi jogot a kvalifikációs tornára. A franciaországi viadalon viszont a mezőnyben egyedüliként a magyar csapatot alkották amatőr játékosok, méghozzá kivétel nélkül, akik ráadásul a riválisokkal ellentétben nem is szakági specialisták.