Tartalékosan is a továbbjutás a cél a lányoknak

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2013.10.01. 15:04
null
<p>Sándor Renáta oroszlánrészt vállalhat<br /> a remélt továbbjutásban (Fotó: Fuszek Gábor)</p>
Ezen a héten szerdától vasárnapig rendezik meg Izraelben a női röplabda-világbajnoki selejtező második körét, amelyben a magyar válogatott is érdekelt. A mieink öt másik együttes ellenében próbálják megszerezni a selejtező harmadik körét érő első három hely valamelyikét. Legutóbb több mint három évtizede, 1982-ben szerepelt nemzeti csapatunk vb-n.

A némileg tartalékos magyar csapat a múlt héten Tiszaújvárosban készült a megméretésre Hollósy László szövetségi kapitány irányításával, aki a kedvezőtlen előjelek ellenére is bizakodó.
„Sajnos jó néhány hiányzónk van, hiszen klubbéli elfoglaltsága miatt ezúttal nem áll rendelkezésre Liliom Rita, Milovits Júlia és Nagy Eszter, míg Horváth Dóra és Dékány Bernadett sérülés miatt nem lesz velünk. Ha ők is játszanának, akkor tulajdonképpen kötelező lenne számunkra a továbbjutás. Így azért nehezebb lesz, de én úgy érzem, hogy azok a játékosok, akik a helyükre állnak, képesek pótolni őket."

A tizenkettes keretben tehát több új, illetve olyan név is található, akik már jó ideje nem kerültek a válogatott közelébe. Az utóbbiak közé tartozik Csengeri Petra, míg Szombathelyi Szandra és Vacsi Evelin Izraelben debütálhat nemzeti színekben. Rajtuk kívül Dobi Edina, Kötél Dóra, Kötél Zsanett, Kovács Tímea, Pallag Ágnes, Sándor Renáta, Szakmáry Gréta, Széles Petra és Tálas Zsuzsanna utazik még az erőpróbára.

„A fejemben már nagyjából összeállt a kezdőcsapat: Sándor Renáta helye megkérdőjelezhetetlen, s mellette a fiatal Pallag Ágnesnek illetve Csengeri Petrának szavazok bizalmat. A centereknél van még kérdőjel, hiszen Dobi Edina, Kovács Tímea és Széles Petra is remek teljesítményre képes. Feladóként ezúttal a Franciaországban szereplő Kötél Zsanett kap majd lehetőséget, akiről nagyon jó híreket kaptam, míg a liberó a testvére, Dóra lesz. Sajnos edzőmeccs híján élesben eddig nem volt lehetőség kipróbálni ezt a felállást, ezért majd a szerdai első találkozón fog igazából kiderülni, hogy mire leszünk így képesek."

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEI
Október 2. 14.00: Magyarország–Görögország
Október 3. 14.00: Magyarország–Svájc
Október 4. 14.00: Magyarország–Lettország
Október 5. 16.30: Magyarország–Montenegró
Október 6. 19.00: Magyarország–Izrael

A mieink öt nap alatt öt mérkőzést játszanak, előbb Görögországgal, majd Svájccal, Lettországgal, Montenegróval és a házigazda Izraellel találkoznak.
„Izraellel és Svájccal is játszottunk a közelmúltban, sőt nyertünk is, de ezek a találkozók nem mérvadóak, hiszen akkor más összeállításban léptünk pályára, s az is kérdés, hogy a többiek milyen kerettel érkeznek. Sajnos semmilyen videoanyag nem áll a rendelkezésünkre, így a szerdai, görögök elleni meccsre gyakorlatilag vakon állunk ki. Mivel azonban aznap a többi válogatott is pályára lép, az ő mérkőzéseiket már ki tudjuk majd elemezni, és fel fogunk tudni készülni belőlük. Ezzel együtt én azt hiszem, elsősorban rajtunk fog múlni, hogy sikerül-e kiharcolni a továbbjutást."

KÖTÉL ZSANETT AZ ÚJ CSAPATKAPITÁNY
Az ezúttal hiányzó Liliom Rita helyett hétfő este új csapatkapitányt választottak a játékosok. A szavazatok többségét a Franciaországban légióskodó Kötél Zsanett kapta, míg az osztrák Schwechatban légióskodó, mindössze 22 éves, de a jelenlegi keretben így is a legtöbb válogatottsággal büszkélkedő Sándor Renáta lett a helyettese az izraeli tornán, aki honlapunknak így nyilatkozott.

„Úgy érzem, hogy több nagynevű játékosunk hiánya ellenére is sikerülhet a továbbjutás a vb-selejtezők harmadik körébe, mert így is nagyon jó a játékoskeretünk. Mi mindenesetre mindent meg fogunk tenni ennek érdekében."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik