Rögbi: remek első félidő után vereség Svédországban

Vágólapra másolva!
2017.10.14. 17:21
null
Remek első félidő után kikaptunk Svédországban (Fotó: Facebook/Magyar Rögbiszövetség)
A magyar rögbiválogatott Norrköpingben 12–10-re kikapott a házigazda svéd csapattól az Európai Nemzetek Kupája-sorozat első konferenciájának északi csoportjában szombaton.

 

A hazai szövetség beszámolója szerint a világranglistán a 70. helyen álló együttes – amely tavasszal veretlenül zárt a második konferencia északi csoportjának első helyén, és jutott egy osztállyal feljebb – a rangsor 61. helyén álló svédek vendégeként kezdte meg szereplését.

A szervezett, ellenfelénél mozgékonyabb magyar válogatott a 30. perctől vette át a játék irányítását, majd célt szerzett, és a szünetre ötpontos előnybe került. A második félidő közepén tíz percen át emberelőnyben is játszott a vendégcsapat, amely a 68. percig kézben tartotta a mérkőzést. A svédek akkor kihasználtak egy védelmi kihagyást, és a második félidőben az első akciójukat céllal zárták, majd a hátralévő bő tíz percben lelkesen őrizték az eredményt.

A magyar válogatott legközelebb jövő szombaton, vendéglátóként lép pályára Esztergomban, ellenfele Lettország együttese (50.) lesz.

EURÓPAI NEMZETEK KUPÁJA-SOROZAT
EGYES KONFERENCIA, ÉSZAKI CSOPORT
SVÉDORSZÁG–MAGYARORSZÁG 12–10 (5–10)

MAGYARORSZÁG: Szabó Tamás, Máthé Zoltán, Márki Roland, Brand André, Drabbant Dávid, Zair Andrew, Gyurcsik Mózes, Ducrocq Thomas, Czakó Attila, Sacase Martin, Németh Andor, Fehérváry Ben, Stiglmayer Márk, Sovány Erhard, Lloyd Gareth.
Cserék: Gulyás Bendegúz, Réfi Attila, Zelenka Viktor, Szalai Mátyás, Ágotai Ákos, Almási Bence, Kiss Kornél, Teisenhoffer László.
Szövetségi kapitány: Richie Williams

A magyar pontszerzők
Cél: Zair Andrew
Jutalomrúgás: Sacase Martin
Büntető: Sacase Martin

A MAGYAR VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI ÉS PROGRAMJA A 2017–2018-AS SOROZATBAN
2017. október 14.Svédország–Magyarország12–10 (5–10)
2017. október 21.Magyarország–LettországEsztergom, 12.00
2018. április 28.Ukrajna–Magyarország
2018. május 5.Magyarország-Litvánia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik