A százhalombattai találkozó 5. percében a vendégek büntetőből szereztek vezetést, a mieink az első félidő közepén három percen belül elért két céllal fordítottak. A második játékrész elején a luxemburgiak gyorsan kihasználták, hogy tízperces emberelőnyhöz jutottak. A folytatásban büntetőből növelte ugyan előnyét a magyar együttes, de az esős idő nem kedvezett a játékának, így az egyszerűségre törekvő vendégek hatékonyabbak voltak, sőt a hajrában eredményesebbek is: a 69. percben második céljukkal egyenlítettek, majd a vége előtt két perccel egy büntetővel a győzelmet is megszerezték.

A magyar válogatott november elején 31–16-os moldovai sikerrel kezdte a 2018–2019-es kiírást, majd egy héttel később Százhalombattán 48–24-re kikapott Ukrajnától.

Az együttes – melynek a luxemburgiak ellen szerzett vesztesbónusszal hat pontja van – jövő szombaton a svédek vendégeként zárja az egykörös Eb-t. Az északi együttes mindkét korábbi találkozóját megnyerte, az egyiken a bónuszpontot is begyűjtötte.

Az már a szombati (mai) mérkőzés előtt eldőlt, hogy a magyar válogatott nem eshet ki a csoportból, miután Moldova – amely mind a négy találkozóját lejátszotta – négy ponttal mögötte végzett.