Rögbi ENK: négy magyar cél és vereség Vilniusban

Vágólapra másolva!
2014.10.25. 15:19
Tisztes vereséggel kezdte meg szereplését a magyar rögbiválogatott az Európai Nemzetek Kupája divízió 2/B-csoportjában – ez a sportági ötödosztálynak felel meg, ahová a legutóbbi sorozatban elért eredménye alapján jutott fel csapatunk –, miután Vilniusban kilenc ponttal kapott ki a házigazda litvánoktól, de a négy célnak köszönhetően egy pontot azért begyűjtött. Folytatás november másodikán 14 órától Esztergomban Lettország ellen.





A legutóbbi kiíráshoz képest egy osztállyal feljebb próbálkozó válogatottunk nem igazán tudta az erőviszonyok ismeretében, mire számíthat Litvániában, a realisták úgy véltek: kapunk vagy negyven pontot. Nos, ez hellyel-közzel meg is lett – az előző, 2012–2014-es kiírásban még két osztállyal fölöttünk, a negyedik vonalban (2A) szereplő ellenfelünk a csoport első találkozóján Andorrában nyert magabiztosan, 34–15-re –, arra azonban kevesen, még a magyar főszereplők sem gondoltak, hogy ilyen jól sikerül helytállni Vilniusban. Pedig az előjelek nem voltak a legjobbak: útlevélproblémák miatt a francia szövetségi kapitányunk, a Lyonból érkező Matthieu Lazerges nem lehetett ott a csapat mellett, miután nem tudott belépni az országba...

Mindezek után nemhogy pariban lettünk volna a riválissal, hanem kezdeményeztünk is, az idegenben vitt négy cél önmagáért beszél. No meg persze az is, hogy a hibákat ezen a szinten ellenünk visszakézből megbünteti az ellenfél: három céljuk előtt is tulajdonképpen mi passzoltuk el a labdát a litvánoknak, amiből eredményes kontrát vihettek. Teljesítményünkkel azonban a litvánokat is sikerült meglepnünk – bár öt pontot gyűjtöttek be ellenünk, idehaza lehet esélyünk legyőzni őket –, és reméljük a letteket, soron következő ellenfelünket is.

A lettek mellett még Ciprus, valamint a már említett Andorra szerepel az ötcsapatos csoportunkban. Az oda-visszavágós kör után az első helyezett automatikusan feljut (2A), míg az utolsó kiesik (2C), a második és a negyedik helyezettre playoff-meccs vár a feljutásért (a 2A negyedik helyezettje ellen), valamint a kiesés elkerüléséért (a 2C második helyezettjével).

EURÓPAI NEMZETEK KUPÁJA
DIVÍZIÓ 2B-CSOPORT
LITVÁNIA–MAGYARORSZÁG 38–29
A magyar célszerzők:
Jámbor Attila, Réfi Attila, Darquier David, Berbesi Caseres Juan Carlos

A MAGYAR VÁLOGATOTT EREDMÉNYEI A 2014–2016-os 2B-S SOROZATBAN
2014. október 25. Litvánia–Magyarország 38–29
2014. november 2. Magyarország–Lettország ??–??
2015. március 29. Magyarország–Ciprus ??–??
2015. április 4. Andorra–Magyarország ??–??
nincs időpont Magyarország–Litvánia ??–??
nincs időpont Lettország–Magyarország ??–??
nincs időpont Magyarország–Andorra ??–??
nincs időpont Ciprus–Magyarország ??–??

 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik