A budapesti rögbipálya kivilágítva

A díjátadón részt vett többek között Iain Lindsay, Nagy-Britannia nagykövete, Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök, valamint Dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke is.

„Rendkívül harcias volt a magyar rögbi számára az elmúlt ötven év. Rengeteg szép eredményt értünk el, és ismerve a történelmünket, már az is csoda, hogy most félszázados múltról beszélhetünk. Arra törekszünk, hogy a következő ötven év legalább ugyanilyen sikeres legyen, de közben folyamatosan növekedjünk” – mondta Kiss Antal, a Magyar Rögbiszövetség elnöke.

A díjazottak között található külföldi, magyar, aktív vagy éppen már visszavonult játékos. Egy a közös bennük, mindenki szívügyének tekinti a magyar rögbit.

A legmagasabb kitüntetésnek számító „Magyar Rögbiért” Életműdíjat kapott Carlo Passalacqua, aki olasz diplomataként érkezett Budapestre a '60-as évek végén és honosította meg az angolszász sportot. Hárman kaptak Magyar Rögbiért Nagydíjat. Erdélyi Sándor, az egyik legelső magyar játékos, majd edző, játékvezető, szövetségi vezető volt. Gyolcsos Mária a női szakosztály egyik úttörője, aki egyedülálló módon az angol élvonalban is szerepelt. Suiogan Károly pedig 19 éven át a magyar rögbiválogatott meghatározó játékosa volt, később szövetségi kapitány.

Carlo Passalacqua lánya (balról a második) is ott volt a díjátadón

Magyar Rögbiért-díjat Gyolcsos Ferenc, Tóth Sándor, Túri Pál, Steigerwald Alajos, Tóth István, Sőlősi László, Tóth Dánial Mátyás, Priskin Csaba, Jean-Claude Fédou, Palásti Jenő, Kovács Attila, Ormayné Kovács Gabriella, Kató Csaba, Törőcsik Sándor, Koller Sándor, Gérard Bourland, Alan Rees, Kraus Gabriella és Hidvégi János Gábor kapott.

A magyar rögbi ünnepe szombaton, Budapest első rögbistadionjának avatásával, valamint a Magyarország–Lettország Európa-bajnoki selejtezővel folytatódott.