Daniel Chick már megcsinálta – Angus Crichton is ujj nélkül tör a csúcsra

Angus Crichton középső ujjában egyszer csúnyán elszakadtak az ínszalagok, s bár többször is megpróbálták helyrehozni, teljesen sohasem gyógyult meg, sőt, egyre rosszabb lett a helyzet.

Az utóbbi időszakban már be sem tudta hajlítani, ami zavarta a játékban, hiszen amikor nála volt a labda, az attól elálló ujjánál fogva próbálták meg kitépni a karjából az ellenfelek.

Folyamatosan romlott a helyzet, s nemcsak a pályán, hanem azon kívül is.

„A minap egy ember hazáig követett az autójával, mert az egyik kézmozdulatomra azt hitte, hogy bemutatok neki. Ekkor döntöttem el, hogy ez így nem mehet tovább. A pályán és a civil életben is jobban járok, ha megszabadulok az ujjamtól” – mondta a sportoló, akinek rehabilitációja az amputációt követően két hétig tart, így a 2018-as szezon alapozásának legelején is ott tud már lenni.

Ez azért is fontos számára, mert ez lesz az utolsó szezonja az NRL-ben szereplő South Sydney Rabbitohsban, mielőtt 2019-ben a városi rivális Roostershez szerződik. Megtehette volna, hogy teljesen rendbe teteti a kezét, de emiatt ki kellett volna hagynia fél évet.

Ez viszont gesztus is a Rabbitohs szurkolóinak arról, hogy teljes odaadással küzd a csapatáért az utolsó évében is.

Az ausztrál fociban 2002-ben Daniel Chick már megmutatta, hogy amputált ujjal is lehet eredményesen játszani, 2006-ban a liga legjobbjának választották.