Rögbi: az ujját adta az utolsó idényéért a 21 éves ausztrál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.21. 22:00
null
Daniel Chick már megcsinálta – Angus Crichton is ujj nélkül tör a csúcsra
Miután hatszor is megműtötték a bal kezén a középső ujját, a 21 éves ausztrál ligarögbis úgy döntött, amputáltatja, mert megelégelte az örökös kínlódást. Így teljes bevetéssel játszhat az utolsó szezonjában jelenlegi klubjában, mielőtt az egyik riválishoz szerződik.

Angus Crichton középső ujjában egyszer csúnyán elszakadtak az ínszalagok, s bár többször is megpróbálták helyrehozni, teljesen sohasem gyógyult meg, sőt, egyre rosszabb lett a helyzet.

Az utóbbi időszakban már be sem tudta hajlítani, ami zavarta a játékban, hiszen amikor nála volt a labda, az attól elálló ujjánál fogva próbálták meg kitépni a karjából az ellenfelek.

Folyamatosan romlott a helyzet, s nemcsak a pályán, hanem azon kívül is.

„A minap egy ember hazáig követett az autójával, mert az egyik kézmozdulatomra azt hitte, hogy bemutatok neki. Ekkor döntöttem el, hogy ez így nem mehet tovább. A pályán és a civil életben is jobban járok, ha megszabadulok az ujjamtól” – mondta a sportoló, akinek rehabilitációja az amputációt követően két hétig tart, így a 2018-as szezon alapozásának legelején is ott tud már lenni.

Ez azért is fontos számára, mert ez lesz az utolsó szezonja az NRL-ben szereplő South Sydney Rabbitohsban, mielőtt 2019-ben a városi rivális Roostershez szerződik. Megtehette volna, hogy teljesen rendbe teteti a kezét, de emiatt ki kellett volna hagynia fél évet.

Ez viszont gesztus is a Rabbitohs szurkolóinak arról, hogy teljes odaadással küzd a csapatáért az utolsó évében is.

Az ausztrál fociban 2002-ben Daniel Chick már megmutatta, hogy amputált ujjal is lehet eredményesen játszani, 2006-ban a liga legjobbjának választották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik