Rögbi: a szivacs többé nem cél – változtak a szabályok

Vágólapra másolva!
2020.05.12. 21:20
Címkék
A Nemzetközi Rögbiszövetség (WR) módosított a célszerzési szabály kapukra vonatkozó részén.

A WR másfél hete újraválasztott elnöke, Bill Beaumont a szervezet honlapján kiemelte, a változtatással egyszerűbbé, biztonságosabbá és élvezhetőbbé tették a sportágat.Bill Beaumont a szervezet honlapján kiemelte, a változtatással egyszerűbbé, biztonságosabbá és élvezhetőbbé tették a sportágat.

Rögbiben a célvonalon lévő kapuk már a célterület részét képezték, ám a sérülésveszély miatt biztonsági okokból az utóbbi években egyre vastagabb lett a kapuk alsó részét borító szivacs, elérte a 20-25 centimétert is. Mivel ezt a területet csak oldalról tudta védeni a védekező csapat, a támadók kihasználták ezt a gyenge pontot, valamint azt, hogy a célhoz elég a szivacshoz érinteni a labdát.

Az új szabály értelmében viszont ez már nem elég a célszerzéshez, a labdát a célterületre kell bejuttatniuk, amelynek immár a kaput borító szivacs nem képzi a részét.

A WR kedden közölt adatokat a tavalyi világbajnokság nézettségi mutatóiról: ezek szerint a Japánban megrendezett tornát világszerte több mint 857 millióan látták, ami 26 százalékkal több, mint az előző, 2015-ös, angliai vb nézettsége.

Bill Beaumont kiemelte, a japán vb volt minden idők legnézettebb rögbis eseménye, amely a sportág számára áttörést hozott Ázsiában és a világ számos más táján is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik