Rögbi: 14 létesítményt fejlesztenek a kormány támogatásával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.06. 20:36
null
A magyar kormány 300 millió forintos támogatást nyújt a rögbiszövetségnek
A magyar kormány a rögbisport előremozdítása érdekében 300 millió forintos keretösszeggel támogatja a magyar rögbiklubok által használt sportlétesítmények fejlesztését – tudatta közleményében a Magyar Rögbiszövetség.

A Magyar Rögbiszövetség 14 magyarországi létesítmény (Budapest – Touch Rögbi, Kecskemét, Százhalombatta, Tárnok, Nagykőrös, Szentes, Szeged, Vác, Székesfehérvár, Sopron, Esztergom, Velence-Kápolnásnyék, Maglód) fejlesztését indítja el, a program célja a magyar klubok megerősítése.

A beruházások elősegítik a rögbi utánpótlás fejlesztési lehetőségeinek kiszélesítését, a rögbisport színvonalának emelését, valamint a rögbi magyar társadalomban betöltött pozitív, közösségépítő szerepének hangsúlyozását. Ehhez a küldetéshez további partnerek csatlakoznak, hiszen a rögbis fejlesztésekhez – társult beruházóként – a települési önkormányzatok, klubok és szponzorok csaknem 100 milliós összeggel járulnak hozzá.

Az infrastrukturális fejlesztések mellett a sportszakmai területen is előrelépések történtek, hiszen férfi szakág walesi szakvezetője után a skót szövetség támogatásával a női szakág vezetését Craig Dods vette át.

A EMMI Sport Államtitkárság sportszakmai támogatásának köszönhetően az olimpiai és a XV-ös rögbiben is Európa 20 legjobb csapata közé léptek csapataink.

Craig Dods és Kiss Antal
Craig Dods és Kiss Antal

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik