A Magyar Diáksport-szövetség (MDSZ) elnökségének 4/2020 (III.11.) számú határozatában foglalt felhatalmazás alapján az MDSZ vezetése a diákolimpia 2019–2020 tanévi versenyrendszerével kapcsolatban az alábbi döntést hozta:

Összhangban a kormány 2020. március 11-én bejelentett intézkedéseivel, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a 2019/2020. tanévi diákolimpia versenyrendszere a mai naptól 2020. április 15-ig felfüggesztésre kerül. A felfüggesztés időtartama alatt a Magyar Diáksport Szövetség rendezésében megvalósított diákolimpia versenyek vonatkozásában, a versenyrendszer valamennyi (körzeti, megyei, valamint országos) szintjén, diákolimpia versenyek nem kerülnek megrendezésre.

Egyúttal az MDSZ haladéktalanul kezdeményezi az érintett országos sportági szakszövetségek, sportági szövetségek irányában, hogy az általuk rendezendő diákolimpia versenyek a fent írt időszakban ugyancsak ne kerüljenek megtartásra.

A fenti döntés értelmében a 2019–2020 tanévi diákolimpia versenykiírás hatályát veszti, az abban szereplő határidők és időpontok nem érvényesek.

A diákolimpia versenyek esetleges későbbi időpontban történő megrendezésével, valamint a 2019/2020. tanévi diákolimpia versenykiírásával kapcsolatban – a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejlemények és információk folyamatos feldolgozása mentén – az MDSZ a későbbiek során a honlapján ad tájékoztatást.

A koronavírussal kapcsolatos további híreinket IDE KATTINTVA tekinthetik meg.