DiaEuro 2019: ismét harcban Európa legjobbjai ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.20. 06:54
Kijev ad otthont idén a cukorbetegek futsal Európa-bajnokságának, a DiaEuro 2019-nek, amelyen a korábbi éveknek megfelelően a Hevesi Tamás vezette magyar válogatott is indul. Az ukrán fővárosban vasárnap sorsolnak, a kontinensbajnokság meccseit hétfőtől péntekig rendezik meg.

A cukorbetegek magyar labdarúgó-válogatottja 2013-től kezdve minden évben részt vesz a diabétesz futsal Európa-bajnokságon. Első alkalommal, a horvátországi Zadarban (Zára) rögtön aranyérmet szerzett a nemzeti csapat, majd a következő években sorozatban négyszer is ezüstérmes lett.

A DiaEuro futsal Eb-t 2012-ben a mostani házigazda Ukrajna keltette életre. A program célja, hogy pozitív példát mutasson mindenkinek, hangsúlyozza a tudatos életmód és a hátrányos megkülönböztetés csökkentésének fontosságát, és hogy bebizonyítsa, megfelelő terápiával, gyakori vércukorméréssel és aktív testmozgással cukorbetegen is lehet teljes életet élni. A tény, hogy Ukrajnában már a nyolcadik Eb-re kerül sor, bizonyítja a diabéteszes közösség törekvésének sikerességét, és a kezdeményezés létjogosultságát.

A magyar válogatottat idén is Hevesi Tamás pro licences edző – aki maga is diabéteszes – állította össze. A csapat, amelyben többen is NB I-es tapasztalattal játszanak, javarészt az FTC népligeti edzőközpontjában készült, illetve Győrben edzőtáborozott. A keret: Tövisháti Tamás, Homoki Máté, Faragó Attila, Mati Krisztián, Jacsmanik Attila, Földvári Dániel, Czernai Gábor, Bebesi Csenger Belián, Pinczés Balázs, Nagy Roland, Gergely Balázs, Koczka Dávid.

A vasárnapi sorsoláson a magyar válogatott mellett a címvédő Bosznia-Hercegovina, Szlovákia, Írország, Portugália, Nagy-Britannia, Bulgária, Horvátország és Ukrajna vesz részt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik