WTCR: Vervisch nyert, Michelisz és Tarquini nullázott a 2. versenyen

Vágólapra másolva!
2018.11.18. 02:00
null
Vervisch révén a második versenyen is Audi-győzelem született (Fotó: WTCR)
Nagy bajba került Gabriele Tarquini a túraautó-világkupa (WTCR) makaói szezonzárójának utolsó futama előtt. A bajnoki éllovas pilóta rajtbalesetbe keveredett, és hamar feladta a második versenyt, amelyet Frédéric Vervisch nyert meg, miután a negyedik körben átvette a vezetést a pole pozícióból rajtoló Timo Scheidertől. Yvan Muller a harmadik helyen ért célba, így a harmadik futam előtt már csak 18 pontos a hátránya a pontvadászatban Tarquinival szemben.

 

A bajnoki cím hét esélyeséből ketten maradtak a második versenyre. Az összetettet vezető Gabriele Tarquinit már csak Yvan Muller akadályozhatja meg a WTCR első bajnoki trófeájának elhódításában a szezonból hátralévő két futamon.

Ebből az elsőn egyébként Timo Scheider indulhatott a pole pozícióból. A mindössze negyedik WTCR-es hétvégéjét teljesítő versenyző a tizedik helyen végzettaz első kvalifikáción,ami a rajtelsőséget jelentette a fordított rajtrácsos második futamra.

A start jól sikerült a kétszeres DTM-bajnoknak, de ezt Frédéric Vervisch is elmondhatta magáról, aki lerajtolta a második helyről induló Kevin Ceccont. Rögtön az első körben úgy tűnt, hogy lengetni kell a piros zászlót. Pepe Oriola forgatta meg Yann Ehrlacher-t, ebből pedig – Makaóban nem meglepő módon – tömegbaleset lett. A félbeszakítás végül elmaradt, sőt a biztonsági autó sem hajtott a pályára.

A mezőny elejéről rajtolók közül csupán az első négy: Scheider, Vervisch, Ceccon és Yvan Muller tudott továbbmenni, míg többek között Tarquini és Michelisz Norbert autója is jelentősen megsérült, ez pedig főleg az előbbinek okozott nagy problémát. A BRC Racing két versenyzője így hamar kiszállt a második versenyből.

A harmadik körben Vervisch már az élen álló Scheidert támadta, Muller pedig Cecconon szerette volna áthámozni magát. Egy körrel később Vervisch át is vette a vezetést, s Mullernek is sikerült feljönnie a harmadik pozícióba.

Az ötödik körben Muller már Scheidert szorongatta, a Honda-pilóta azonban keményen védekezett hyundaios ellenfelével szemben. Két körrel később Aurélien Panis találta el kissé a falat, ám a sportfelügyelők ismét nem avatkoztak bele a versenybe.

Muller egészen az utolsó méterekig támadta Scheidert a második helyért, de végül meg kellett elégednie a harmadik pozícióval. A futamot Vervisch nyerte, Tarquini és Michelisz nem ért célba.

Az első tízben végzett a dobogósokon kívül Ceccon, Guerrieri, Ehrlacher, Bennani, Berthon, Ferrara és Panis. Szabó Zsolt a 22. helyen látta meg a kockás zászlót, míg Nagy Norbert az utolsó kör előtt inkább behajtott a bokszutcába.

Muller a harmadik helyével és Tarquini nullázásával nagy lépést tett afelé, hogy ledolgozza a 33 pontos hátrányát. Az utolsó futam előtt már csak 18 egységgel kell többet szereznie, mint olasz ellenfelének.

A 4 órakor kezdődött harmadik versenyről itt olvashat!

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
MAKAÓ, 2. VERSENY

1. Frédéric Vervisch (belga, Audi)
2. Timo Scheider (német, Honda)
3. Yvan Muller (francia, Hyundai)
4. Kevin Ceccon (olasz, Alfa Romeo)
5. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
...
22. Szabó Zsolt (magyar, Cupra)
23. Nagy Norbert (magyar, Cupra)
...
Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) nem ért célba

A vk élcsoportja 29 futam után: 1. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai) 305 pont, 2. Muller (francia, Hyundai) 287, 3. Vernay (belga, Audi) 245, 4. Björk (svéd, Hyundai) 238, 5. Guerrieri (argentin, Honda) 237, 6. Oriola (spanyol, Cupra) 235, 7. Vervisch (belga, Audi) 228, 8. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 227 ... 20. Nagy D. (magyar, Hyundai) 36, ... 24. Nagy N. (magyar, Cupra) 18, ... 29. Szabó Zs. (magyar, Cupra) 4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik