WTCR: Vernay simán nyert; Michelisz az utolsó helyen az első futamon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.06. 10:46
null
Vernay rajt-cél győzelmet aratott az első versenyen (Fotó: WTCR)
Jean-Karl Vernay remek rajtot vett, és simán győzött a túraautó-világkupa (WTCR) első versenyén, míg Pepe Oriola a második lett a Cuprával. Rajtuk kívül Gordon Shedden állhatott fel még a dobogóra, míg a fantasztikusan rajtoló Yann Ehrlacher a negyedik lett. Nem zártak jó futamot a magyar pilóták: Michelisz Norbert fel sem állt a rajtrácsra, majd több körös hátrányban lett az utolsó, miközben a Zengő Motorsport versenyzői, Nagy Norbert és Szabó Zsolt is inkább tesztelésre használta a biztonsági autós szakasszal is tarkított futamot.

 

Mint ahogyan azt a pénteki szabadedzések is előrevetítették, az Audiról szólt a túraautó-világkupa (WTCR) vuhani állomásának első időmérője. A pole pozíciót Jean-Karl Vernay szerezte meg, míg az első gyakorláson az élen végző Pepe Oriola az utolsó pillanatban ékelődött be az addig az első hat helyet elfoglaló Audik közé, és lett második a Cuprával.

A legjobb hyundaios eközben a 17. Thed Björk lett, míg Michelisz Norbert tét nélkül körözhetett a kvalifikáción, hiszen a motorcseréje miatt a mezőny végére sorolták vissza. Ám nem a BRC Racing magyar versenyzője volt az egyetlen, akit büntettek, hiszen Szabó Zsolt és Ma Csing-hua nyomán is változott a sorrend.

Előbbi az első tréningen érvényben lévő piros zászló figyelmen kívül hagyása miatt kapott 10, míg utóbbi az előző ningpói hétvégén szedett össze 5 rajthelyes büntetést.

Vernay jól rugaszkodott el, és meg is tartotta a vezetését, mint ahogyan Pepe Oriola is a második helyét. A remekül startoló Yann Ehrlacher a hetedik pozícióból a harmadikra zárkózott fel. A mezőny viszonylag simán jött el, nem úgy, mint Michelisz Norbert, aki fel sem tudott állni a rajtrácsra.

A negyedik körben aztán érkezett a biztonsági autó, miután Tom Coronel kiütötte Fabrizio Giovanardit – az esetet a sportfelügyelők is vizsgálták.

A verseny rövidesen folytatódhatott, a Zengő Motorsport versenyzői a bokszutca felé vették az irányt. A csapat állított az autókon, majd Nagy Norbert és Szabó Zsolt is visszatért a a vuhani pályára – ez a futam inkább a tesztelésről szólt számukra, mint ahogyan Michelisz Norbert számára is.

A legnagyobb csata eközben a harmadik helyért zajlott, és Gordon Shedden többszöri próbálkozás után végül a 12. körben ment el Ehrlacher mellett. Az élmezőny sorrendje ezt követően már nem változott: Vernay rajt-cél győzelmet aratott, Oriolát a második, Sheddent a harmadik pozícióban intette le a kockás zászló. Utóbbi nem mellesleg az első dobogóját jegyezte a kategóriában.

A negyedik Ehrlacher lett, mögötte Frédéric Vervisch, Aurélien Comte, Kevin Ceccon, Esteban Guerrieri, Nathanaël Berthon és Aurélien Panis zárta az első tízes sorát.

A vuhani hétvége vasárnap hajnali 3 órakor folytatódik a második időmérővel.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
VUHAN, KÍNA, ELSŐ VERSENY
1. Jean-Karl Vernay (francia, Audi)
2. Pepe Oriola (spanyol, Cupra)
3. Gordon Shedden (brit, Audi)
4. Yann Ehrlacher (francia, Honda)
5. Frédéric Vervisch (belga, Audi)

20. Szabó Zsolt (magyar, Cupra)
21. Nagy Norbert (magyar, Cupra)

25. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)

A vk élcsoportja 22 futam után: 1. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai) 241 pont, 2. Björk (svéd, Hyundai) 233, 3. Muller (francia), Hyundai) 232, 4. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 195, 5. Vernay (belga, Audi) 193, 6. Ehrlacher (francia, Honda) 192, 7. Oriola (spanyol, Cupra) 185, 8. Guerierri (argentin, Honda) 180, …18. Nagy D. (magyar, Hyundai) 36 …23. Nagy N. (magyar, Cupra) 18 …28. Szabó Zs. (magyar, Cupra) 4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik