WTCR: újra a mezőny elején a Hyundai – mindkét edzést Björk nyerte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.23. 13:01
Öthetes szünet után folytatódik a túraautó-világkupa (WTCR) idénye, a helyszín ezúttal a portugáliai Vila Real. Michelisz Norbert és az összes Hyundai-versenyző pont nélkül távozott Hollandiából, ám ezt a hétvégét eddig jól kezdték – mindkét szabadedzésen Thed Björk végzett az élen. Michelisz az elsőn a hetedik lett, a másodikon viszont már a harmadik leggyorsabb volt.

Miután az előző versenyhétvégén, Zandvoortban a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) teljesítménycsökkentő intézkedései miatt a Hyundai a mezőny elejéről a végére esett vissza, a portugáliai állomás előtt kegyesebb intézkedések születtek.Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) teljesítménycsökkentő intézkedései miatt a Hyundai a mezőny elejéről a végére esett vissza, a portugáliai állomás előtt kegyesebb intézkedések születtek.

Ennek hatása pedig már az első szabadedzésen megmutatkozott, ugyanis az első három helyen hyundaios versenyzők végeztek. A leggyorsabb Thed Björk volt, aki hét tizedmásodperccel előzte meg a második Gabriele Tarquinit. A harmadik helyen Yvan Muller végzett, majd következett két volkswagenes, Mehdi Bennani és Rob Huff. A hatodik a bajnoki összetett éllovasa, Yann Ehlacher lett, őt követi Michelisz Norbert és John Filippi.

Figyelemreméltó volt a zengős Nagy Norbert teljesítménye, aki a kilencedik pozícióban zárta a tréninget. Az első tízbe Mat'o Homola fért még be. Nagy csapattársa, Szabó Zsolt a 25. helyen végzett – a magyar pilóta miatt a piros zászló is előkerült, mikor vélhetően túl keményen tette a rázókőre a Cupráját. Az autóban valami eltörhetett, így Szabó félreállt vele a pálya szélén.

A második edzés félbeszakítás nélkül zajlott, és Björknél ez alkalommal sem volt gyorsabb pilóta a Vila Real-i utcai pályán. A második Huff lett, míg a harmadik helyen Michelisz végzett. Őket követi Pepe Oriola, Jean-Karl Vernay, Esteban Guerrieri, Mehdi Bennani és Michelisz csapattársa, Gabriele Tarquini. Muller ezúttal csak a 14. helyen végzett.

A zengősök közül a második edzésen Szabó volt a gyorsabb, aki a 17. lett, míg Nagy a 19. pozícióban végzett.

A WTCR Vila Real-i hétvégéje az első időmérő edzéssel folytatódik – magyar idő szerint 13.30-kor. A szombati verseny 17.00-kor rajtol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik