WTCR: Tassi Attila Michelisz skalpjára hajt a hétvégén

Vágólapra másolva!
2018.04.27. 18:49
null
Tassit jó emlékek fűzik a Hungaroringhez (Fotó: Tassi Attila Facebook)
Tavaly a TCR International Series legelégedettebb versenyzőjeként zárta a hungaroringi hétvégét Tassi Attila, aki egyik versenyen sem talált legyőzőre. Idén kissé nehezebb dolga lesz szabadkártyásként a túraautó-világkupa magyar viadalán, ám a KCMG versenyzője nem kisebb célt tűzött ki maga elé WTCR-es debütálása előtt, mint hogy ő végezzen a legeredményesebb Honda-pilótaként. Tassi a hétvége kezdete előtt válaszolt az újságírók kérdésére a Hungaroringen.

 

Az időjárás előrejelzések szerint szép időben versenyezhet a WTCR mezőnye a hétvégén, ám Tassi Attila arra is készült, ha esetleg leszakadna az ég a Hungaroring felett. Természetesen jobban örülne a száraz versenyeknek, de nem tart az időjárási nehézségektől sem.

WTCR, Hungaroring
SZOMBAT
08.30–09.00: 1. szabadedzés
10.10–10.40: 2. szabadedzés
12.30–13.00: 1. időmérő
15.25: 1. verseny (12 kör)
VASÁRNAP
10.00: 2. időmérő
15.30: 2. verseny (12 kör)
16.55: 3. verseny (15 kör)

Tavaly a TCR International Series mezőnyének tagjaként és Michelisz Norbert csapata, a M1RA versenyzőjeként Tassi mindkét hungaroringi versenyét meg tudta nyerni. Bár azóta csapatot váltott, Michelisszel továbbra is jó barátok – igaz, jó tanácsokkal már nem látja el annyira a tapasztalt pilóta, mint korábban.

„Most így, hogy különváltak az útjaink, nem annyira ad tanácsot, de a jó viszony mindenképp megmaradt” – vázolta fel a helyzetet a fiatal pilóta.

A mezőnyt magyar pilótaként Nagy Dániel is erősíti, aki ellen Tassi már versenyzett korábban. Emiatt örül annak, hogy ezen a hétvégén újra sor kerülhet egy-két izgalmas csatára kettejük között. Leginkább viszont más „skalpját szeretne megszerezni”.

„Egyértelmű: a legjobb érzés az lenne, ha Norbinál gyorsabb tudnék lenni valahogy, de tudjuk, hogy ez nem könnyű – vallotta be. – Nem mondom, hogy lehetetlen, mert nincs lehetetlen. Ő lenne viszont az, akit szívesen megelőznék.”

Tassi mellesleg elárulta: megvolt rá az esély, hogy a WTCR teljes szezonját teljesíti, de végül a jövő hét végén kezdődő TCR Európa-kupában méretteti meg magát 2018-ban. Ehhez egyfajta bemelegítésként tekint a hétvégi viadalokra.

Nagy Dániel is készen áll:

Ready for the season! Photo: @petervargaoldman #ready #wtcr #tcr #season #m1ra #daninagy #99

343 Likes, 7 Comments - Dani Nagy (@daninagyofficial) on Instagram: "Ready for the season! Photo: @petervargaoldman #ready #wtcr #tcr #season #m1ra #daninagy #99"

A M1RA versenyzője új bukósisakját is megmutatta:

Helmet design 2018! Made by Támas Mike. #helmet #design #wtcr #dn99 #hungary

142 Likes, 2 Comments - Dani Nagy (@daninagyofficial) on Instagram: "Helmet design 2018! Made by Támas Mike. #helmet #design #wtcr #dn99 #hungary"

Szabó Zsolt szerint mindenképp izgalmas lesz a hétvége:

It's gonna be sooo much fun! . Can't' wait to meet you guys at the @hungaroring_official . Amazing pics by @tamas.gabor.nagy

397 Likes, 4 Comments - ZSOLT SZABO WTCR Driver #66 (@sz_zsolt66) on Instagram: "It's gonna be sooo much fun! . Can't' wait to meet you guys at the @hungaroring_official ...."

Nagy Norbert egyelőre nem a pályán gyűjti az energiát:

Instagram post by Nagy Norbert * Apr 27, 2018 at 9:30am UTC

153 Likes, 0 Comments - Nagy Norbert (@nagynorbidriver) on Instagram

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik