WTCR: Tarquinié a pole, megvannak Michelisz első pontjai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.08. 13:38
null
Gabriele Tarquini fiatalokat megszégyenítően száguld Marokkóban
Úgy folytatta a túraautó-világkupa (WTCR) marokkói hétvégéjének második napján Gabriele Tarquini, ahogyan a szombatit befejezte. Az 56 éves olasz ugyanis megnyerte a vasárnapi időmérő edzést, így ő kezdheti az első helyről a mai második futamot. Michelisz Norbert számára sem alakult rosszul a kvalifikáció, hiszen a harmadik pozícióban végzett, amiért ráadásul 3 ponttal gazdagodott.

Miután Michelisz Norbert számárarosszul sikerült a marokkói hétvége szombati napja,volt mit bepótolni vasárnap. Így is tett, és rögtön a Q1 elején bebiztosította a továbbjutását a második szakaszba néhány erős körrel.

A piros zászló azonban már a kvalifikáció ezen részében előkerült. Denis Dupont nagyjából a Q1 felénél csapta autóját a gumifalba – a belga versenyzőnek szerencsére nem esett baja. Dupont később elárulta, hogy a fékpedálja esett be, ezért nem tudta bevenni a kanyart, és kissé tart attól, hogy a szerelőinek nem lesz elég idejük rendbe hozni az autóját a 17.45-kor kezdődő első vasárnapi futamra.

A pályabíróknak nem kevés időbe telt, mire elszállították a sérült Audit, ráadásul nagyobb mennyiségű hűtőfolyadék került az aszfaltra, valamint a gumifal is helyreállításra szorult.Emiatt az időmérő több mint 20 percig állt.

Az újraindítás után, szűk hat perccel a Q1 vége előtt Mat'o Homola okozott némi izgalmat. A szlovák pilótamegpördült, és kicsit el is találta a falat. A körözést szerencsére nem kellett ismét megszakítani, ám Homola számára véget ért az időmérő.

Az első szakasz Yvan Muller elsőségével zárult, Michelisz a 4. helyen jutott tovább. Szabó Zsolt a 19., Nagy Norbert pedig a 22. helyen búcsúzott – a Zengő Motorsport versenyzői mindkét vasárnapi futamot ezekből a pozíciókból kezdik meg.

A Q2 már jóval nyugodtabb körülmények között zajlott – legalábbis nem történt ütközés, és/vagy nem kellett félbeszakítani a második szakaszt. A továbbjutásért viszont nagy csata folyt egészen az utolsó percig. Végül Björk, Tarquini, Michelisz, Muller és Ehrlacher jutott be a Q3-ba. A 10. helyen Pepe Oriola végzett, így a fordított rajtrács értelmében ő indulhat a pole pozícióból a mai első versenyen.

A Q3-at Yann Ehrlacher kezdte meg elsőként, ám a franciánál a mért körét következőként teljesítő nagybátyja, YvanMuller jobb kört tett össze. Utánuk jött Michelisz, aki viszont már a fordulója elején hibázott. Bár a második szektorban vissza tudott hozni a hátrányából, a harmadikban lassabb volt Mullernél, ezértaz már biztos volt, hogy nem a magyar pilótáé lesz a pole.

Tarquini csapattársa után próbálkozhatott, és egy erős 1:24.148-as idővel az élre állt. Björk köre még hátravolt, dea svéd végül nem tudott az 56 éves olasznál jobbat menni, ráadásul még Muller és Michelisz idejétől is elmaradt, így meg kellett elégedni a negyedik rajthellyel.

Tarquini a pole-ért 5 pontot kapott, így már 32 egységet gyűjtött Marrákesben. Michelisz a harmadik rajthelyért 3 ponttal gazdagodott, ezzel megszerezte az első pontjait a WTCR-ben.

A vasárnapi programból két verseny van még hátra. Az első futamot 17.45-kor, a másodikat 19.10-kor rendezik. Mindkettőt élőben közvetíti az Eurosport 1.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA, MARRÁKES
MÁSODIK IDŐMÉRŐ

1. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai i30 N) 1:24.148
2. Yvan Muller (francia, Hyundai i30 N) +0.080
3. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai i30 N) +0.224
4. Thed Björk (svéd, Hyundai i30 N) +0.337
5. Yann Ehrlacher (francia, Honda Civic Type R) +0.481
...
19. Szabó Zsolt (magyar, SEAT León Cupra) +1.614
...
22. Nagy Norbert (magyar, SEAT León Cupra) +1.854

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik