WTCR: Rob Huffé a pole a négyszer félbeszakított időmérő végén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.23. 15:10
Rob Huff indulhat a pole-ból a túraautó világkupa (WTCR) első versenyén Portugáliában, miután a négyszer is félbeszakított és idő előtt véget érő kvalifikáción a leggyorsabbnak bizonyult. Mögüle Mehdi Bennani rajtolhat a második helyről, míg Michelisz Norbert a harmadik pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását.

Hosszúra és eseménydúsra sikerült a szombati időmérő edzés Vila Realban. Ahogy az utcai pályákon gyakran előfordul, a legkisebb hiba is jelentősen megbünteti a versenyzőket. A Vila Real-i kvalifikáción négyszer is lengett a kockás zászló. Először James Thompson miatt, aki elvitte a pálya határát jelző bóját a sikánban, másodszor Gianni Morbidelli találta el a falat.Hosszúra és eseménydúsra sikerült a szombati időmérő edzés Vila Realban. Ahogy az utcai pályákon gyakran előfordul, a legkisebb hiba is jelentősen megbünteti a versenyzőket. A Vila Real-i kvalifikáción négyszer is lengett a kockás zászló. Először James Thompson miatt, aki elvitte a pálya határát jelző bóját a sikánban, másodszor Gianni Morbidelli találta el a falat.

A harmadik alkalommal ismét a bója miatt kellett félbeszakítani a kvalifikációt – a pályabíróknak a szünet alatt legalább volt idejük és lehetőségük kicsit eltakarítani a sok törmeléket a pályáról. Bő két perccel a kockás zászló lengetése előtt Jean-Karl Vernay találta el csúnyán a falat, így újra előkerült a piros zászló, és végül inkább véget is vetettek a kaotikus portugáliai időmérőnek.

Ekkor Rob Huff állt az élen, és ez a leintés miatt így is maradt. A brit pilóta második pole pozícióját szerezte meg a szezonban. Mögüle márkatársa (a szintén Volkswagennel versenyző) Mehdi Bennani indulhat, míg Michelisz Norberté lett a harmadik rajtkocka.

A negyed helyről a bajnoki éllovas Yann Ehrlacher rajtolhat, az ötödikről a két szabadedzés győztese, Thed Björk. Szabó Zsolt – aki nem sokkal Morbidelli balesete előtt találta el a falat, és nem sokon múlt, hogy nem lett nagyobb baj a találkozásból – az előkelő 12. pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását, míg zengős csapattársa, Nagy Norbert a 23. helyen végzett.

A WTCR első versenyét szombaton 17 órától rendezik Vila Realban.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
VILA REAL, ELSŐ IDŐMÉRŐ

1. Rob Huff (brit, Volkswagen) 2:00.924
2. Mehdi Bennani (marokkói, Volkswagen) +0.027
3. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.356
4. Yann Ehrlacher (francia, Honda) +0.521
5. Thed Björk (svéd, Hyundai) +0.759

12. Szabó Zsolt (magyar, Cupra) +1.668

23. Nagy Norbert (magyar, Cupra) +2.786

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik