WTCR: Muller nem vonul vissza, új gyártóval folytatja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2018.11.18. 22:37
Igazzá váltak a pletykák, melyek szerint a versenyzéstől egyszer már visszavonult Yvan Muller az idei szezon után 2019-ben is rajthoz áll a túraautó-világkupa (WTCR) futamain. A francia versenyző azonban jövőre nem a Hyundai egyik csapatának, hanem a sorozatban új gyártóként bemutatkozó Lynk & Co egyik versenyzője lesz.

Yvan Muller 2016 végén visszavonult a versenyzéstől, ám 2017-ben rajthoz állt a WTCC szezonzáróján, idén pedig (némileg kényszerből) a WTCR teljes szezonját teljesítette. Ez olyannyira jól sikerült a számára, hogy a bajnoki címről csupán három ponttal maradt le Gabriele Tarquinivel szemben.Yvan Muller 2016 végén visszavonult a versenyzéstől, ám 2017-ben rajthoz állt a WTCC szezonzáróján, idén pedig (némileg kényszerből) a WTCR teljes szezonját teljesítette. Ez olyannyira jól sikerült a számára, hogy a bajnoki címről csupán három ponttal maradt le Gabriele Tarquinivel szemben.

Az utóbbi sikerek miatt egy ideje már elindult a pletyka, hogy a 49 éves francia versenyző jövőre is indul a WTCR-ben, s ez a szezonzáró utáni sajtótájékoztatón tett bejelentés alapján hivatalossá vált. Azonban míg Muller idén saját csapata, a Hyundaijal versenyző Yvan Muller Racing – mely egyébként megszerezte a csapatbajnoki címet – pilótája volt, jövőre a sorozatban új gyártóként bemutatkozó Lynk & Cót erősíti.

A kétéves kínai márka egyébként egyik versenyzőjét már a sorozatban való indulásról szóló bejelentéssel egyidőben felfedte – Muller idei csapattársa, Thed Björk 2019-ben is egy márkát erősít a négyszeres túraautó-világbajnokkal. A Lynk & Co autóit egyébként aCyan Racing fejlesztette, amihez Muller több szállal is kötődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik