WTCR: Michelisz szép felzárkózás után 6. a második mogyoródi versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.18. 12:58
Yann Ehrlacher nyert a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének második versenyén. Mögötte Yvan Muller zárt, míg harmadikként Jean-Karl Vernay szelte át a célvonalat. A pole pozícióból induló Boldizs Bence hetedikként végzett, Michelisz Norbert pedig szép felzárkózás után a hatodik helyen érkezett be. Pontot szerzett Tassi Attila is, a Honda magyarja 9. lett, míg a Zengő Motorsportot erősítő Kismarty-Lechner Gábor 18.
Michelisz a 15. helyről indulva zárt hatodikként (Fotó: Földi Imre)
IDE KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Michelisz a 15. helyről indulva zárt hatodikként (Fotó: Földi Imre) IDE KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

A szombati időmérőn a hetedik helyet megszerző Gilles Magnus büntetésben részesült, aminek eredményeként a Zengő Motorsportot erősítő Boldizs Bence lépett előre a fordított rajtrácsos versenyen rajtelsőséget érő tizedik pozícióba. A magyar pilóta mellől Yvan Muller várta a piros lámpák kialvását, míg a második sorban Yann Ehrlacher és Nathanaël Berthon foglalt helyet. A magyar versenyzők közül a Hondával induló Tassi Attila a 9., a cuprás Kismarty-Lechner Gábor a 20., míg az ugyancsak a Zengő Motorsport színeiben versenyző Mikel Azcona az 5. helyről vághatott neki a 12 körös versenynek.

Boldizs nem rugaszkodott el jól, azonnal többen is elmentek mellette, és egészen a hatodik helyre esett vissza, míg hátrébb többen összeértek, aminek következményeként Néstor Girolami versenye hamar véget ért. Az első kör végén Ehrlacher állt az élen, mögötte Muller, Jean-Karl Vernay, Santiago Urrutia és Berthon sorrend alakult ki az első ötösben, miközben Boldizs újabb pozíciót vesztett: a 15. helyről induló Michelisz előzte meg a hatodik helyért, míg Tassi a Cupra mögé zárkózott fel, így a 6–8. helyen három magyar versenyző haladt.

Tassi azonban nem tudta maga mögött tartani Esteban Guerrierit, az argentin fél távnál ment el a Honda magyarja mellett, míg hátrébb Luca Engstlert Tom Coronel ütötte ki, aminek következményeként a német a falba állt, a holland pedig áthajtásos büntetést kapott, és az eset miatt abiztonsági autót is pályára kellett küldeni.

A verseny 4 körrel a vége előtt folytatódhatott, az élen továbbra is Ehrlacher állt két honfitársa, Muller és Vernay előtt, míg Michelisz leggyorsabb kört futva tartotta a hatodik helyét, sőt nem sokon múlt, hogy az utolsó körben lehagyja Berthont is az ötödik pozícióért.

Ehrlacher győzelme azonban nem volt veszélyben, a francia mellett Muller és Vernay állhatott fel még a dobogóra. A magyarok közül Michelisz hatodikként, Boldizs hetedikként végzett, de pontot szerzett Tassi is, a Honda magyarja kilencedik lett. A Zengő Motorsportot erősítő Kismarty-Lechner a 18. helyen ért célba, míg Azcona kiesett.

Boldizs a pole-ból rajtolhatott, hetedikként zárt (Fotó: Földi Imre)
Boldizs a pole-ból rajtolhatott, hetedikként zárt (Fotó: Földi Imre)

 

Folytatás 16 óra 15 perckor a harmadik és egyben utolsó versennyel, amelyet Tassi a 2., Boldizs a 10,, Michelisz a 15., míg Kismarty-Lechner a 20. helyről kezdhet meg.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HUNGARORING, 2. VERSENY

1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co)
2. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)
3. Jean-Karl Vernay (francia, Alfa Romeo)
...
6. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
7. Boldizs Bence (magyar, Cupra)
...
9. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
18. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik