WTCR: Michelisz remek formában kezdett Malajziában

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.12.13. 07:31
A bajnoki címért küzdő Michelisz Norbert nem is kezdhetett volna jobban a túraautó-világkupa (WTCR) idényzáróján Malajziában. A Hyundai magyar versenyzője az első szabadedzésen az élen, míg a másodikon a második helyen zárt, miközben riválisai az első tízesbe sem fértek be. A másik magyar pilóta, Tassi Attila a 27., illetve a 18. pozíciót szerezte meg a két tréningen.

Az első szabadedzésen a vk-összetettet 9 ponttal vezető Michelisz Norbert 2:15.229-es körével hamar az élre állt Sepangban, majd a később 2:15.124-re javított idejét már senki sem tudta túlszárnyalni. Igaz, legközelebbi riválisának, Esteban Guerrierinek a csapattársa, Néstor Girolami végül csupán 35 ezreddel maradt el tőle. A harmadik helyen Mikel Azcona zárt, míg Michelisz márkatársa, Gabriele Tarquini a nyolcadik legjobb időt autózta Malajziában. Michelisz Norbert 2:15.229-es körével hamar az élre állt Sepangban, majd a később 2:15.124-re javított idejét már senki sem tudta túlszárnyalni. Igaz, legközelebbi riválisának, Esteban Guerrierinek a csapattársa, Néstor Girolami végül csupán 35 ezreddel maradt el tőle. A harmadik helyen Mikel Azcona zárt, míg Michelisz márkatársa, Gabriele Tarquini a nyolcadik legjobb időt autózta Malajziában.

A bajnoki címre esélyesek közül Micheliszen kívül senki sem fért be az első tízesbe: Guerrieri 1.268 másodperccel elmaradva a magyartól lett a 15., míg a Lynk & Co két továbbra is harcban lévő versenyzője kisebb meglepetésre szenvedett, s még a top 20-ba sem tudott végezni. Thed Björk a 25.,Yvan Muller a 26. pozícióban zárta az első szabadedzést.

Bár Micheliszfölényesen a legjobban nyitotta a idényzárót, a tréninget követően lehűtötte a kedélyeket, s elmondta, végig új gumikon ment, sokszor érezte alulkormányzottnak az autóját, és előrebocsátotta, ha a folytatásban nem javulnak, nem maradnak elől. Guerrieri azonban a rossz helyezés ellenére is bizakodó volt, és megosztotta, a saját programjukat futották, a köridő az időmérőn fog számítani.

Nos, a második szabadedzésen Michelisz végül nem is tudott faragni korábbi idején, sőt némileg el is maradt az első gyakorláson futott legjobbjától. Bár a Hyundai magyar versenyzője így végül nem is maradt az élen, 1:15.206-os körideje a második helyre elég volt. Az élen az első tréningen harmadik Azcona lett 1:14.989-cel, míg Michelisz mögött csapattársa, Tarquini zárt, méghozzá szorosan – a két pilóta között mindössze 5 ezred volt a különbség.

A többi bajnokesélyes közül Guerrieri végzett a legelőkelőbb helyen, ő a 12. lett 725 ezredes hátránnyal. A Lynk & Co bár némileg előrelépett, továbbra is kérdéses, mire lehet képes a folytatásban. Muller a 15., Björk a 23. pozícióban következett.

Az idényzáró programja 8.15-kor folytatódik az első, majd 12.30-kor a második időmérővel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik