WTCR: Michelisz mellett Tassi is a mezőny főállású tagja

Vágólapra másolva!
2019.02.25. 09:48
null
Tassi Attila megkapta élete eddigi legnagyobb lehetőségét
A Hyundaijal versenyző Michelisz Norbert mellett Tassi Attila is szerepel 2019-ben a túraautó-világkupában. A TCR Európa-kupában futamgyőztes Tassi a Hondákat indító hongkongi KCMG-istálló pilótája lett, csapattársa pedig a portugál Tiago Monteiro.

A 19 éves Tassi Attila a 2019-es mezőny első 20 éven aluli versenyzője, korábban a Michelisz által menedzselt M1RA versenyistállónál szerepelt a TCR európai sorozatában.

„Nagyon örülök, hogy teljes állásban a Honda WTCR-pilótája lehetek. Egy álmom vált valóra, hálás vagyok, hogy már 19 évesen megvalósul. Túraautós karrierem során mindig is győzelmekért és dobogós helyekért csatázhattam, és ezen a szinten is kipróbálhattam magam szabadkártyásként a Hungaroringen. Sok pályát nem ismerek, ezért ez tanulóév lesz” – idézte Tassit a csapat közleménye.

A Hell által szponzorált pilóta csapattársa a nála 23 évvel idősebb Monteiro, aki másfél évvel ezelőtti tesztbalesete során súlyos sérüléseket szenvedett, de tavaly őszi visszatérése után az idén már százszázalékosan ülne autóba. Monteiro a Hondánál korábban Michelisz csapattársa is volt.

A 2019-es WTCR-szezonban a másik két Hondát két argentin, Néstor Girolami és Esteban Guerrieri kormányozza majd.

 




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik