WTCR: Michelisz két régi riválisa csapattársként indul

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.02. 12:04
null
Michelisz Norbert és Rob Huff a WTCR-ben is összecsap egymással (Fotó: AFP, archív)
Volkswagennel száll harcba Michelisz Norbert ellen a WTCC-ből jól ismert Rob Huff és Mehdi Bennani az idén induló WTCR túraautós világkupán. A sorozat szervezői bejelentették, mind a 26 hely elkelt a hivatalos rajtlistán, amelyről azonban keveset tudni.

A Sébastien Loeb Racing Volkswagen Golf GTI-kkel száll harcba, és a WTCC-ben a csapathoz hű Bennani az új sorozatban is a francia ralilegendánál versenyez (tavalyi csapattársa, Tom Chilton a brit túraautó-bajnokságban indul).Rob Huff tavaly a TCR-sorozatban már versenyzett Volkswagennel, és az idén a WTCR bajnoki címének egyik fő esélyeseként indul.

A 28 autós sorozat 26 állandó helye elkelt, de a szervezők nem hozták nyilvánosságra a hivatalos rajtlistát. Ez a csapatok külön-külön bejelentései során fog körvonalazódni.

Az SLR mellett a Michelisz Norbertet és Gabriele Tarquinit Hyundaijal indító BRC és az Audikkal rajthoz álló Comtoyou Racing (Aurélien Panis és Denis Dupont) közölte már, mely két pilótát alkalmazza, és azt is tudni lehet, hogy a Boutsen Ginion Racing két Honda Civicet indít, de pilótákról még nincs hír.

Az már most biztató, hogy a négy nevező négy különböző márkájú autót indít, és várhatóan látunk a rajtrácson Opelt, Peugeot-t, Alfa Romeót és Seatot is.

A fennmaradó 18 állandó hely kérdéses, lehet, hogy Michelisz csapata, az M1RA is indulhat, erről a tulajdonos azt mondta, még nem mondhat semmit, amíg semmi sem hivatalos.

Ugyanez a helyzet a Zengő csapattal is.

A WTCR április végén érkezik a Hungaroringre, a magyar pályán akkor is lehet négy plusz egy „magyar” autó, ha az M1RA vagy a Zengő lemarad az állandó helyekről, hiszen minden viadalon indulhat két szabad kártyás versenyautó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik