Michelisz Norbert 18 pontos előnnyel vezet az összetettben (Fotó: Hyundai)

 

Michelisz Norbert a második helyet szerezte meg a pénteki első időmérőn, így a pole pozíciós Yvan Muller mellől várhatta a piros lámpák kialvását az első makaói futamon. A második sorból Andy Priaulx és Kevin Ceccon várhatta a startot. Michelisz bajnoki riválisa, Esteban Guerrieri az utolsó., míg a másik magyar versenyző, Tassi Attila a 20. rajtkockát foglalhatta el. Az első versenyt megelőzően 2 pont volt a különbség Guerrieri és Michelisz között.

Muller megtartotta a vezetést, mint ahogyan Michelisz sem vesztett pozíciót. A Hyundai magyar pilótája mögé Priaulx, Yann Ehrlacher és Ceccon sorolt be az első ötösben. Tassi egy helyet rontott, Guerrieri pedig egyet javított, ám Jean-Karl Vernay és Benjamin Leuchter találkozója után mindketten nyertek pár pozíciót.

Frédéric Vervisch kezdett szép előzésekbe, az 5. körben a 7. helyen autózott, amikor Ma Csing-hua és Niels Langeveld ért össze, majd esett ki a versenyből, ami miatt rövid ideig sárga zászlós szakasz is érvényben volt. Guerrieri két körrel később aztán kiállt a bokszba, míg Vervisch tovább szorongatta a hatodik Thed Björköt.

Előzés azonban már nem történt: Muller aratott győzelmet Michelisz előtt, a magyar ezzel 18 ponttal húzott el a vk-összetettben. A dobogó alsó fokára Ceccon állhatott fel, mögötte Rob Huff, Björk és Priaulx zárt, miután utóbbi a végén elengedte maga mellett Björköt.

A második versenyt vasárnap 1.20-kor, míg a harmadikat hajnali 4 órakor rendezik meg. Michelisz mindkét alkalommal a 12. pozícióból indulhat, míg Guerrieri a büntetése után a 4. helyről vághat neki a második futamnak.

A vk élmezőnye 25 futam után: 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 306 pont, 2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 288 pont, 3. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 270 pont, 4. Thed Björk (svéd, Lynk&Co) 259 pont, 5. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai) 200 pont, 6. Néstor Girolami (argentin, Honda) 198 pont és Mikel Azcona (spanyol, Cupra) 198 ... 23. Tassi Attila (magyar, Honda) 52 pont