WTCR: Michelisz 20. az időmérőn, az utolsó sorból rajtol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.21. 09:40
Michelisz Norbert az utolsó sorból kezdi a WTCR hollandiai versenyhétvégéjének második versenyét hétfő kora délután, miután a reggeli időmérőt a 20. helyen zárta, és a vasárnapi futamon kapott tíz rajthelyes büntetése miatt visszasorolták.

A bajnokság első versenyein mutatott dominanciája miatt erőkiegyenlítő intézkedésekkel sújtott Hyundaiok Hollandiában nem tudnak labdába rúgni. Michelisz Norbertet pedig még az ág is húzza, hiszen a Nürburgringen okozott karambolért a vasárnapi versenyre öt rajthelyes büntetést kapott, míg az első hétfői futam előtt tízzel sorolják vissza, mert vasárnap a rajtnál a középmezőny sűrűjében Yvan Mullerrel ütközött, és őt találták vétkesnek. a középmezőny sűrűjében Yvan Mullerrel ütközött, és őt találták vétkesnek.

A hétfői időmérőn Michelisz a 20. lett, innen a mezőny végére kerül vissza a hétvége második versenyén. Azért nem az utolsó helyre, mert Jean-Karl Vernay Audijában motort cseréltek, ami automatikusan utolsó rajtkockát jelent.

Vernay az időmérő megnyerése után a hétvége utolsó versenyének a pole-ból vághat neki.

Nagy Norbert a 23., Szabó Zsolt a 26. helyen zárta a hétfő reggeli időmérőt.

A TOVÁBBI PROGRAM
12.15: 2. futam (Tv: Eurosport2, M4 Sport)
16.35: 3. futam (Tv: Eurosport2)

A VK ÉLCSOPORTJA 10 FUTAM UTÁN
1. Muller (francia, Hyundai) 137 pont, 2. Tarquini (olasz, Hyundai) 118, 3. Ehrlacher (francia, Honda) 118, 4. Björk (svéd, Hyundai) 112, 5. Huff (brit, Volkswagen) 103, 6. Michelisz (magyar, Hyundai) 102, ...14. Nagy D. (magyar, Cupra) 36, ...22. Szabó Zs. (magyar, Cupra) 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik