Marco Rossit körbevitték a Hungaroringen (Fotók: Földi Imre) – GALÉRIÁNKAT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

„Elég lesz egy?” – kérdezte Michelisz Norbert, amikor a dekázási képességeit kellett bemutatnia Marco Rossinak.

Az ügyeskedés a labdával valóban nem ment túl jól sem neki, sem Tassi Attilának, így hamar megállapodtak abban, hogy inkább maradnak a vezetésnél.

 

„Mamma mia!” – csúszott ki Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya száján, miután megtett egy kört a Hungaroringen, egy túraautó jobb oldali ülésében. Nem volt új neki sem az érzés, sem a pálya, a mosoly az arcán viszont éppen ugyanúgy fülig ért, mint tavaly, amikor kiszállt a kétüléses F1-esből.

„Ez az élmény legalább annyira izgalmas volt, mint az F1-es autóval menni, ugyanolyan magasra szökött az adrenalinszintem, a végére kicsit meg is izzadtam. Nagyon szeretem az autósportot, és az ilyen élmények után pedig mindig még jobban...” – mondta Rossi, aki elárulta, még gyerekkorában kedvelte meg az F1-et, olaszként természetesen a Ferrari miatt, és elsőként Niki Laudának drukkolt.

Az élménykör után Rossi bepillantást nyert egy versenycsapat életébe, mert látogatást tett Michelisz Norbert saját csapatánál, az M1RA-nál, majd pedig dekázni tanította Micheliszt és Tassit – a fotósok kedvéért, több-kevesebb sikerrel. Persze, nem is az a lényeg, hogy jól kezeljék a labdát, hanem az, hogy a gázzal, fékkel, kormánnyal jól bánjanak. Az meg megy.

Az autózást megelőző pillanatok: