WTCR: Magnus az élen, Michelisz a mezőny végén a 2. edzésen

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.09.12. 10:35
null
Gilles Magnus állt az élre a zolderi második szabadedzésen (Fotó: fiawtcr.com)
Gilles Magnus vette át a vezetést a túraautó-világkupa (WTCR) idénynyitó versenyhétvégéjének második szabadedzésén Zolderben. Az Audi versenyzője mögött Nathanaël Berthon és Yvan Muller zárta a tréninget. A magyar pilóták közül Tassi Attila végzett a legelőkelebb helyen, hiszen hetedikként zárta a piros zászlóval véget érő edzést.

 

Pénteken vette kezdetét a WTCR első versenyhétvégéje Belgiumban, a nyitó edzést Néstor Girolami zárta az élen a Hondával. A japán gyártó autói mellesleg eddig meggyőzően teljesítenek Zolderben, míg a Hyundai versenyzői közül Michelisz Norbert végzett a legelőrébb az első tréningen a 11. helyével.

A szezonnyitó programja szombaton folytatódott a második szabadedzéssel. Tíz perc elteltével a Lynk & Co párosa állt az élen Yvan Muller, Thed Björk sorrendben. Őket Tassi Attila követte a harmadik pozícióban.

Féltávnál Nicky Catsburg sodródott ki a kavicságyba, ám az autóját még időben vissza tudta hozni a pályára. A következő percekben az idény egyik újonca, Gilles Magnus állt az élre, és jó ideig ott is maradt.

Card

Öt perccel az edzés vége előtt továbbra sem ment annyira jól a hyundaiosoknak. A márkát Luca Engstler képviselte a legelőrébb (a 14. helyen), míg Michelisz neve a 18. pozícióban volt olvasható. Nem sokkal később Jack Young szolgáltatott némi izgalmat, amikor is keresztbefordult a pályán a Renault-val, ám nagyobb baj ebből az esetből sem lett.

Igaz, a Renault aztán leállt az egyes kanyarban, ami miatt lengetni kellett a piros zászlót. Mivel már csak két perc volt hátra a gyakorlásból, a tréninget nem indították újra. Az élen Magnus zárt Nathanaël Berthon és Yvan Muller előtt.

Tassi a hetedik pozícióban végzett, Michelisz pedig maradt a 18. A Zengő Motorsport párosa Boldizs Bence révén a 19. lett, míg Kismarty-Lechner Gábor a 22. helyen végzett a második szabadedzésen.

Folytatás 14 órától az időmérővel!

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik